Politie Twente

Het Nederlandse + Rode Kruis

Denekamp, woensdag 23 mei 2007

Open dag Politie, Brandweer en het Nederlandse Rode Kruis Dinkelland, zaterdag 16 juni 2007 van 10.00 - 15.00 uur

Samen aan de slag voor een veilig Dinkelland

Op zaterdag 16 juni wordt er een grote open dag gehouden in en rondom de werkruimtes van de Politie, Brandweer en het Nederlandse Rode Kruis aan de Nordhornsestraat in Denekamp. Tussen 10.00-15.00 uur is iedereen van harte welkom.

De open dag wordt gehouden, omdat het 10 jaar geleden is dat de drie hulpverleningsorganisaties gezamenlijk gehuisvest werden aan de Nordhornsestraat in Denekamp.

Het doel van de open dag is om inwoners van Dinkelland en omgeving een kijkje in de keuken van de drie hulpverleningsorganisaties te bieden.Tevens wordt benadrukt dat iedereen zelf veel kan doen om te zorgen voor een veilige leefomgeving.

Hoofdlijnen programma:
- Om 10.00 uur wordt de dag op spectaculaire wijze geopend door burgemeester Willeme en Kim Kotter. - Hierna is er voor iedereen gelegenheid om tot 15.00 uur een kijkje te nemen in de werkruimtes, om diverse demonstraties bij te wonen en om in gesprek te gaan met de medewerkers van de drie hulpverleningsorganisaties. - Verder zijn er diverse informatiestands opgesteld, waar bezoekers uiteenlopende informatie kunnen verkrijgen. - Uiteraard staat er voor iedere bezoeker koffie en thee klaar en ranja voor de jongere bezoeker.

Programmaonderdelen:
-Demonstraties van de jeugdbrandweer; -Demonstraties vlam in de pan; -Demonstraties van de hondengeleiders en politiehonden; -Demonstratie ongevallensimulatie door Brandweer, Politie en het Nederlandse Rode Kruis; -Politiepaarden;
-Wervingstand van Politie en Brandweer; -Jongerenbus gemeente Dinkelland i.s.m. Politie Dinkelland; -Videopresentatie en infostand van het Nederlandse Rode Kruis; -Informatie en demonstraties van AED apparatuur (Automatische Externe Defibrillator); -Kennismaken met lotusslachtoffers; -Bezichtigen van de tankwagen, de dompelpomp en de verbindingswagen van de Nederlands en Duitse brandweer; -Optredens van The Little Constable Band, onderdeel politieorkest Politie Twente; -Demonstraties van het Duitse Rode Kruis; -Mobiele Eenheid (ME) politie; -Informatie van de afdeling Bijzondere Wetten van de Politie; -Truck met uitleg over de "dode" hoek door de Politie; -Videoauto van het verkeershandhavingsteam van de Politie;

Afsluiting gedeelte Nordhornsestraat In verband met de open dag zal het gedeelte van de Nordhornsestraat tussen de rotonde bij autogarage Tijkorte en de rotonde vlakbij het politiebureau/brandweerkazerne en het Nederlands rode kruis afgesloten zijn voor het doorgaande verkeer tussen 08.00 uur en 17.00 uur. De bushalte komt gedurende deze afsluitingsperiode te vervallen. Het Chinees restaurant is via een omleidingsroute wel te bereiken.

Aandachtspunten/Tips:
-Bezoekers worden gevraagd zoveel mogelijk met openbaar vervoer, per fiets of lopend te komen. Fietsenstallingen zijn aanwezig. -Neem een fototoestel mee, voor het maken van leuke foto's. -Voor meer informatie over de open dag bekijk de internetsite www.politie.nl/Twente.