Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LANDELIJKE OPEN SPEELTUINDAGEN NUSO

ZATERDAG 16 JUNI 2007

De Amersfoortse speeltuinen doen zaterdag 16 juni aanstaande mee met de landelijke open speeltuindag. Landelijk doen er 65 speeltuinen mee ! Voor de speeltuinen is dit een prima gelegenheid om het speeltuinwerk in het algemeen en de speeltuin in het bijzonder onder de aandacht te brengen van media, politiek en het grote publiek.

De speeltuinen laten tijdens de landelijke speeltuindag zien hoe nuttig ze zijn. Spelen is en blijft erg belangrijk voor de lichamelijke- en sociale ontwikkeling van kinderen. De speeltuin is vaak nog een van de weinige plekken waar kinderen zich ongestoord kunnen uitleven en waar tal van sport- en vrijetijdsactiviteiten plaatsvinden. Bovendien is het de plek in de wijk of buurt waar mensen door alle culturen heen elkaar ontmoeten.

In Amersfoort heeft een vijftal speeltuinen een open dag georganiseerd met verschillende kinderactiviteiten. Dit zijn de SWA speeltuinen: Scala in Schuilenburg
Klokhuis in Randenbroek
Vogelnest in Liendert
Met activiteiten voor de kinderen georganiseerd in samenwerking met studenten van de Hogeschool Utrecht. Het thema is WATERSPELEN!

Ook enkele speeltuinverenigingen organiseren kinderactiviteiten waaronder SV Kruiskampkwartier in de gelijknamige wijk en SV Rivierenwijk in het Soesterkwartier met o.a. zandsculpturen.

Deze speeltuinverenigingen en de drie SWA speeltuinen hebben gezamenlijk een fietsestafette georganiseerd voor het college van B&W en de raadsleden. Op de KOM JE BUITENSPELEN FIETS gaat een wethouder of de burgemeester van de ene speeltuin naar de andere. In iedere speeltuin krijgt één wethouder of de burgemeester een rondleiding van ongeveer 15 minuten. Het belang van het speeltuinwerk in Nederland, specifiek in Amersfoort en het belang van de betreffende speeltuin voor die wijk of buurt zal worden toegelicht.

In de bijlage het plan van aanpak voor de fietsestafette, wijzigen voorbehouden.

DE PERS IS VAN HARTE UITGENODIGD OM AANWEZIG TE ZIJN BIJ DE ACTIVITEITEN IN DE SPEELTUIN, DE ONTHULLING VAN EEN NIEUW SPEELTUINLOGO GETEKEND DOOR DE BUURTKINDEREN OF MEE TE FIETSEN.



Ingezonden persbericht