Gemeente Drechterland


6-6-2007
Drechterland stimuleert de fiets en start nieuwe route

Groene Laarzen per fiets

Zaterdag 16 juni 2007 start het project âOp de fiets bereik je iets!â. Sportservice VDM heeft hiervoor, samen met inwoners uit Drechterland, een themafietsroute ontwikkeld: De Groene Laarzenroute. De opening van deze fietsroute betekent de start van dit project. De Groene Laarzenroute start zaterdag 16 juni om 9.00 uur in de bibliotheek in Hoogkarspel. Mevrouw Ettema, één van de initiatiefnemers, geeft een korte toelichting op het ontstaan van de route. Vervolgens zal wethouder mevrouw Wagenaar â Kroon het startsein geven voor de openingsrit van de Groene Laarzenroute. Inwoners uit de hele gemeente zijn welkom om mee te fietsen.

Veel opstappunten
De Groene Laarzenroute is ongeveer 43 kilometer lang en komt door alle dorpen in Drechterland. Er zijn opstappunten in Hoogkarspel, Oosterblokker, Schellinkhout, Oosterleek en Venhuizen. Voordat u aansluit bij de groep kunt u deelnemen aan het programma dat per opstapplaats verschilt.
De officiële start is in Hoogkarspel. Voor deze gelegenheid is de bibliotheek die zaterdag open. U kunt daar de tentoonstelling met als thema âfietsenâ bewonderen.
Het tweede opstappunt is in Oosterblokker bij Molen de Krijgsman. Om
9.30 uur kunt u daar deelnemen aan een rondleiding door de molen. Daarna sluit u zich aan bij fietsers. Voor opstappers in Schellinkhout is er om 10.00 uur, nabij dorpshuis De Dregt een streetdance demonstratie.
In Oosterleek start om 10.30 uur in Herberg ât IJsselmeer een lezing van stichting Slootwerk over de poëzieroute 2007 met als thema: âregels op het land â het land aan regelsâ. Na deze lezing fietst u langs een aantal kunstwerken met de groep mee naar Venhuizen.

In Dorpshuis het Centrum is een korte pauze voor alle deelnemers. Tijdens uw pauze kunt u kijken en meedoen met Linedansvereniging de Westfriese Shuffle. Om 12.00 uur fietst de complete groep verder naar Hoogkarspel. Rond 13.00 uur arriveren we op het Raadhuisplein in Hoogkarspel, waar een verfrissing wordt uitgereikt.

Logo op de fiets bereik je iets! Op de fiets bereik je iets! De opening van de Groene Laarzenroute markeert ook de start van het gemeentelijke project âOp de fiets bereik je iets!â. Vanuit de bedrijfsonderdelen Milieu, Onderwijs, Sport en Verkeer, stimuleert Drechterland een jaar lang het fietsgebruik. De fiets is een ideaal transportmiddel. En Nederland is er internationaal bekend mee. Maar ondanks de mooie landelijke omgeving van Drechterland, ligt het fietsgebruik onder druk. âOp de fiets bereik je iets!â is een actie om inwoners te stimuleren vaker de fiets te pakken. Deze actie loopt tot en met de zomer van 2008.

---