Gemeente Wijdemeren


07/06/07
Watersportdag Loosdrecht

Op zaterdag 16 juni a.s. vindt de Watersportdag in Loosdrecht plaats. Tijdens deze dag organiseren jachthavens, zeilscholen, verhuurbedrijven, jachtwerven en horeca rondom de Loosdrechtse Plassen een spetterend evenement. Bezoekers kunnen dan alle aspecten van de watersport zien en beleven. Zo zijn er watersportactiviteiten, een professionele botenshow, een uitgebreide watersportbeurs en mogelijkheden tot culinair genieten.

Momenteel onderzoekt de gemeente in samenwerking met de stichting WATER, NORT, HISWA, Plassenschap, de ondernemersverenigingen en het gewest Gooi en Vechtstreek de mogelijkheden om het evenement op termijn te laten uitgroeien tot een festival voor heel Wijdemeren. Hiervoor organiseert de gemeente bijeenkomsten met de hele watersportsector in Wijdemeren. Het doel is om een jaarlijks terugkerend tweedaags festival te organiseren, dat op termijn ook buiten de regio uitstraling moet krijgen. In het najaar wordt meer duidelijk over de haalbaarheid van een dergelijk groot festival.

De Watersportdag van 16 juni is de voorloper van een toekomstig groter festival. De startlocatie van de Watersportdag is in het centrum van Loosdrecht aan de Oud-Loosdrechtsedijk bij zowel Jachthaven Het Anker als Jachthaven Wetterwille. Parkeren en toegang zijn gratis. Het parkeerterrein ligt tegenover Het Anker. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.watersportfestival.nl