Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam

Stadsdeel De Baarsjes

PERSBERICHT

Amsterdam, 8 juni 2007

Casting, theater en muziek tijdens Juni Kunstmaand 07

Volgende week heeft Juni Kunstmaand weer een flink aantal activiteiten op het programma staan. Een kleine greep uit het aanbod:

. Een kijkje achter de schermen bij hét castingbureau van Nederland, op 16 juni bij Kemna Casting. Het bureau is sinds 2003 gevestigd in De Baarsjes, aan de Willem de Zwijgerlaan 17 - 19. Kemna Casting organiseert drie rondleidingen en een castingles. Opgeven voor deze rondleidingen kan via judith@kemnacasting.nl. Aan de gevel hangen foto's van bekende Baarsjesacteurs, -regisseurs en -producenten, gemaakt door Bowie Verschuuren. . Op 16 juni vind ook het OMWaNA Baarsjesfestival plaats in Nieuw Vredenburgh. Klussende vaders uit de buurt bieden stadsdeelvoorzitter Arco Verburg een imposant kunstwerk aan. Verder tal van activiteiten, door en voor bewoners van De Baarsjes georganiseerd. Zo brengt een groep muzikanten een geheel nieuw internationaal Baarsjeslied ten gehore. Dit lied werd in de maand mei onder begeleiding van muziekcentrum Aslan door de muzikanten uit verschillende landen gemaakt. Ook wordt een boekje gepresenteerd met portretten van ouderen uit De Baarsjes. Het festival is van 14.00 - 17.30 uur in Nieuw Vredenburgh, Postjesweg 125 a. . Twee openingen van exposities in galerie Meneer de Wit, Witte de Withstraat 10, op zaterdag 16 juni, vanaf 16 uur: 'De buurt is mijn familie', een videoinstallatie over de relatie tussen kunstenaar, publiek en politiek / overheid. Ook de start van de fototentoonstelling 'Belwinkels in De Baarsjes'. Eva Pel maakte foto's in belwinkels in de Jan Evertsenstraat. Zonder dat de bellers zelf zichtbaar zijn geeft de expositie een blik in hun leven. . Verder zijn er op zaterdag 16 en zondag 17 juni verschillende workshops en doorlopende tentoonstellingen in De Baarsjes. En op vrijdag en zaterdag natuurlijk dansen in Club8 aan de Admiraal de Ruijterweg 56B! Kijk op www.junikunstmaand.nl voor informatie over programma en deelnemers.

Op www.junikunstmaand.nl is het complete overzicht van alle evenementen tijdens Juni Kunstmaand 07 te vinden. De programmakrant is verkrijgbaar bij het informatiepunt in café/restaurant Edel en op diverse openbare plekken in het stadsdeel.

Noot voor de pers