Gemeente Leiden

Betrokkenheid Leiden met Buffalo City wordt groter

Zuid Afrikaanse gerechten op de kaart tijdens Zuid Afrikadag

Op zaterdag 16 juni zorgen de Stichting Stedenband Leiden-Buffalo City en de Leidse Werkbrigade in het Leidse centrum voor Zuid-Afrikaanse sferen. Deze Zuid-Afrikadag staat geheel in het teken van de stedenband die gemeente Leiden heeft met Buffalo City in Zuid Afrika. Het wordt een feestelijke dag met allerlei activiteiten, waarbij verschillende restaurants en broodjeszaken een Zuid Afrikaans gerecht op de kaart zetten.

Restaurants en broodjeszaken
Speciaal voor de Zuid-Afrikadag laten diverse restaurants in Leiden culinaire Zuid Afrikaanse hoogstandjes zien. Café diner De Grote Beer, eetcafé De Oude Harmonie, café restaurant Stadslokaal Burgerzaken, Grand cafe de Stadhouder, Frezza!, Mej. Jansen, City Hall en La Place in V&D doen hieraan mee. Het aanbod varieert van een compleet menu of een daghap tot een heerlijk broodje.

Zuid Afrikadag
Op de Zuid Afrikadag zijn er allerlei activiteiten op het Stadhuisplein en in museum Volkenkunde. De dag zal worden afgesloten met een spetterend feest in In Casa met een optreden van Tribal Countdown. Kaarten hiervoor zijn te verkrijgen bij de voorverkoopadressen maar ook op de dag zelf aan de zaal.

Kindertehuis
De opbrengsten van de Zuid-Afrikadag komen ten goede van de Leidse Werkbrigade. In augustus gaat een nieuwe groep ambassadeurs voor drie weken naar Zuid Afrika om een paviljoen van het kinderhuis voor AIDS-weesjes in een nieuw jasje te steken. Meer informatie over de Leidse Werkbrigade en de Zuid Afrika dag zie: www.leidsewerkbrigade.nl


---
Nadere informatie:
Muriel Bosman, Bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 50 30/ (06) 42 13 22 99

---- --