Ingezonden persbericht


Stichting Wees Kind zoekt vrijwilligers voor projecten in het Andes-gebergte in Peru

Meld je aan voor vrijwilligerswerk in Peru

Maak kennis met Stichting Wees Kind op Festival Mundial

Utrecht, 11 juni 2007 - Stichting Wees Kind zoekt met spoed vrijwilligers voor kleinschalige projecten in het Andes-gebergte in Peru. Bevlogen types die de handen uit de mouwen willen steken voor het goede doel, kunnen al deze zomer aan de slag in een prachtige omgeving. Maak kennis met Stichting Wees Kind op zaterdag 16 en zondag 17 juni tijdens Festival Mundial in Tilburg.

Stichting Wees Kind zorgt dat een kind in Peru kínd kan zijn. De Nederlandse stichting beheert een kindertehuis en eetlokalen in het Andes-gebergte. Voor haar structurele projecten in Huaraz, in Noord-Peru, is de stichting op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor kansarme kinderen die het zonder hulp niet redden.

Stichting Wees Kind zoekt enthousiastelingen die ontwikkelingswerk willen doen in een adembenemende mystieke omgeving. Ben je goed met kinderen, leergierig en een ervaren reiziger? Word dan vrijwilliger van Stichting Wees Kind en werk zestien weken samen met de lokale bevolking. Begeleiding, accommodatie en een cursus Spaans behoren ook tot dit vrijwilligersprogramma van Stichting Wees Kind. Je betaalt natuurlijk voor onkosten en een structurele bijdrage aan de projecten, maar je krijgt daarvoor veel meer terug dan alleen de glimlach van de kinderen die je helpt. Denk aan cultuur snuiven, een nieuwe taal leren en een onvergetelijke reiservaring beleven.

Stichting Wees Kind

Stichting Wees Kind is opgericht door een vriendengroep die zich professioneel en belangeloos inzet voor kansarme kinderen in Peru. De stichting ontwikkelt en investeert in kleinschalige projecten. Structureel biedt de stichting onderdak aan een groep kinderen in kindertehuis Los Pinos. Daarnaast voedt de stichting elke dag een paar honderd kinderen. De stichting biedt directe hulp en geeft de garantie dat elke donatie zonder bemiddelingskosten in Peru wordt besteed. Stichting Wees Kind werkt nauw samen met lokale sleutelfiguren om de behoeften vanuit het werkgebied te bepalen.

Voor meer informatie over de projecten van de stichting zie www.stichtingweeskind.nl. Via deze website kun je je ook aanmelden voor het vrijwilligersprogramma en de informatiemiddag op 16 september om 15.00 uur in Stadskasteel Oudaen in Utrecht.

Stichting Wees Kind zorgt dat een kind kínd kan zijn.

-----------------------