Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

EWIJK | zaterdag 16 juni

Symposium: Levend landschap

Op zaterdag 16 juni a.s. organiseren de Stichting Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen VU podium een symposium over een nieuwe manier van landschapsontwikkeling in een vitale economie.

In 2006 is Stichting Geldersch Landschap begonnen met het project 'Stappen in de toekomst'. Dit bijzondere project wordt uitgevoerd in het land van Maas en Waal. In dit project wordt het landelijk gebied gezien als eenheid in plaats van onderscheid te maken tussen landschap en economie.

Landschapsontwikkeling moet samengaan met de ontwikkeling van een vitale regionale economie, terwijl de regionale economie wegen moet vinden om uit natuur en cultuurhistorie economisch rendement te ontwikkelen..

Tijdens het symposium wordt vooral ingegaan op de rol van boeren. Hen wordt gevraagd om mee te werken aan de aanleg van landschapselementen, wandelpaden en andere vormen van natuurbeheer. Niet iedereen is daar even enthousiast over. Hoe reëel zijn de bezwaren van de boeren? Zijn de belangen van de boeren en die van landschapsontwikkeling op één lijn te krijgen?

Met als sprekers: Ton Roozen (adjunct-directeur Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen), A. Roelofs (bestuur ZLTO), Anton Stortelder (Universiteit Wageningen), Jo Latijnhouwers (projectleider 'Stappen in de toekomst').

's Middags kunt u deelnemen aan een excursie.

Waar en wanneer?


Datum: zaterdag 16 juni
Tijd: 10.00 uur

Plaats: EWIJK Slot Doddendael | Binnenweg 2 Toegang: ¤ 35,00 | Leden vereniging VU-Windesheim en studenten (op vertoon van ledenpas/collegekaart): ¤ 30,00

Informatie/aanmelden

Aanmelden kan via internet www.vupodium.nl

VU-podiumagenda
Wilt u op de hoogte blijven van het programma-aanbod van VU podium? Vraag dan de VU-podiumagenda aan. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Noot voor de pers
Wilt u meer weten over deze activiteit of over VU podium in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Gert de Jager of Hanneke Vonk tel. (020) 598 9292.

VU podium organiseert activiteiten rond wetenschap, samenleving en levensbeschouwing