Ingezonden persbericht


Is deze e-mail niet goed zichtbaar, klik dan HIER voor de on-line versie.

UITNODIGING
KINDER-PERSCONFERENTIE
zaterdag 16 juni

Persconferentie National Geographic Junior Travelkids Expeditie

De wereld door de ogen van het kind

Op 25 juni vertrekken Jeroen van 10, Floris van 8 en Puck van 6 voor een wereldreis van zes maanden.

Op zaterdag 16 juni a.s. vindt in Safaripark Beekse Bergen tijdens de Malmberg Dagen een kinder-persconferentie plaats waarbij Puck, Floris en Jeroen voor kinderen en andere pers vragen over hun expeditie zullen beantwoorden. De ouders van de kinderen, Leen en Astrid Zevenbergen, zullen ook aanwezig zijn.

Leden van de pers zijn van harte uitgenodigd. Toegang tot de persconferentie is tegelijk toegang tot Safaripark Beekse Bergen/Malmberg Dagen.

Pers kan zich aanmelden bij Keesje de Hollander en Marjolijn Busman.

----------

3 Kinderen in 6 maanden rond de wereld:

Op 25 juni vertrekken Jeroen van 11, Floris van 8 en Puck van 6 voor een wereldreis van zes maanden. Met boten, vliegtuigen, campers en wat al niet meer zullen ze in totaal 12 landen aandoen waar ze op zoek gaan naar voor kinderen interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Van de Kerstman in Groenland tot Unicef kinderprojecten en een school in Ecuador. De kids krijgen zo de unieke kans om alle weetjes, bijzondere dieren, indrukwekkende landschappen en aparte volken die ze al kennen uit National Geographic Junior met eigen ogen te checken! Om zoveel mogelijk kinderen deelgenoot te laten zijn van hun ervaringen, wil de familie (vader en moeder mogen ook mee), vanaf september een aantal keren via een satellietverbinding van zich laten horen en met aanwezige kinderen praten. Ook houden ze een uitgebreid weblog aan op www.Travelkids.nl en zal Malmberg, uitgever van het tijdschrift National Geographic Jr, een special site aan de Expeditie wijden met veel extra info over de te bezoeken landen, wedstrijden en een mogelijkheid voor kinderen in Nederland om de wereldreizigers ontdekkingsopdrachten te geven.

De wereld door kinderogen
Zie je die ijskap echt smelten? Dragen de Indianen in Peru een hoofdtooi? Hoe gaat het eraan toe op een school in Zuid-Amerika? Bestaat de Kerstman nou echt? Eten ze enge dingen in Cambodja? Hoe halen ze nou die rijst uit zo'n rijstveld? Waar speel je mee als je heel arm bent? Allemaal vragen waarop de kinderen antwoord hopen te vinden in het half jaar dat ze op Expeditie gaan.

Aauw!
Op wereldreis gaan, dat doe je niet zo maar: daar gaan behoorlijk wat voorbereidingen aan vooraf. Ten eerste moesten de kinderen natuurlijk vrijstelling van school krijgen. Dat is nog niet zo eenvoudig. Gelukkig was de inspectie snel overtuigd dat de kinderen zo veel gaan leren op hun reis dat ze die 6 maanden school wel kunnen missen...met een hoop huiswerk voor onderweg, dat wel! Jeroen zegt erover op de website: "We hebben de leerpakketten van de wereldschool gekregen, die mee moeten op de wereldreis. Dat is alles voor groep 8 voor mij. Best veel". Ook is het wel vervelend dat je heel veel inentingen nodig hebt als je zo veel landen gaat bezoeken, waar nog allemaal ziektes zijn die wij hier niet kennen. Floris zegt erover: "Ik kreeg vandaag twee inentingen, in elke schouder een. Mijn rechterarm doet nu heel erg pijn. Ik kon er bijna niet van slapen. Over drie weken moet ik er nog eentje doen en dan ben ik klaar. Ik vind het niet zo erg, want nu kan ik tijdens de reis niet ziek worden".