Gemeente Den Haag

Zaterdag 16 juni organiseert de gemeente Den Haag voor de achtste keer het Escampfestival op de Leyweg. Dit jaar staat het festival in het teken van leef ruim in Den Haag Zuidwest. Ruimte is dé kwaliteit van dit stadsdeel. Dat gaat verder dan alleen ruimte om te wonen. Er is ruimte voor groen, ruimte voor elkaar, ruimte om te werken, te leren én te spelen.

Wethouder Norder (Bouwen en Wonen): Kunst en cultuur dichtbij de mensen brengen is één van de doelen van het Haagse college van B&W. Ook willen we investeren in ontmoeting. Burgers met elkaar verbinden en bruggen slaan. Het Escampfestival is hier een mooi voorbeeld van.

Hinkelbaan met gratis krijtjes
Den Haag Zuidwest staat voor leef ruim. Dat er in Zuidwest ruimte is om te spelen bewijzen de gemeente en de drie Haagse corporaties op 16 juni met een bijzondere hinkelbaan die langs de vernieuwing in Morgenstond voert. Startpunt van de hinkelbaan is het Informatiecentrum Den Haag Zuidwest aan de Leyweg 765. Hier ligt voor kinderen gratis een pakje leef ruim stoepkrijt klaar, waarmee ze zelf de hinkelbaan langer kunnen maken.

Kunstworkshops
In het Melis Stokepark organiseert EscArt kunstworkshops. Samen met kinderen en andere wijkbewoners maakt EscArt een levensgroot schilderij. Ook kunnen belangstellenden kleinere schilderijen maken voor thuis aan de muur. EscArt is een samenwerking van Haag Wonen, Vestia, Staedion, de gemeente Den Haag, het Haags Kinderatelier en het Koorenhuis.

Optredens van The Clarks en Cesar Zuiderwijk
Op het V&D plein is ook dit jaar weer een informatiemarkt waar bewonersorganisaties, corporaties en de gemeente zich presenteren. In een grote tent in het Melis Stokepark zijn de hele dag sport- en dansoptredens én muziek, waaronder The Clarks en Cesar Zuiderwijk. Het festival begint om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.leefruim.nl