Gemeente Alblasserdam

Gevonden voorwerpen 'Open-dag' Zwembad Blokweer

Zaterdag 16 juni van 10.00 - 16.00 uur houdt Sportcentrum Blokweer een open dag i.v.m. de gevonden voorwerpen uit het zwembad en de sporthal.

Na deze dag gaat alles weg.

De gemeente Alblasserdam zoekt enthousiaste leden voor de Wmo-adviesraad

Mogen we u meetellen?
Midden in de samenleving. De gemeente wakker houden. De belangen van burgers voorop stellen. Met een levendige lokale democratie. Een zelfredzame gemeenschap. En burgers die elkaar helpen in een omgeving waar civil society geen vies woord is. Wat telt is een maatschappij waar iedereen meedoet.

Sinds 1 januari is de Wet op maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ingevoerd. Dit heeft tot gevolg dat de ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn anders wordt georganiseerd. De gemeente Alblasserdam wil zorgen dat in haar gemeente het aanbod optimaal aansluit bij de behoeften van de burgers. Eén van de manieren om dit te waarborgen is het instellen van een adviesraad die speciaal voor de Wmo wordt ingesteld. Mogen we u meetellen voor de adviesraad?

U kunt zich aanmelden t/m 25 juni a.s. bij de heer A. Mellaard via 078-6921200 of per e-mail: a.mellaard@alblasserdam.nl.

Op 20 juli worden de veertien nieuwe leden plus hun voorzitter bekendgemaakt. De installatie door het college van Alblasserdam vindt na de zomervakantie plaats.

Een uitgebreide profielomschrijving en meer informatie over de Wmo, de Wmo-adviesraad en de selectieprocedure vindt u op onze website www.alblasserdam.nl

Wat valt er onder de Wet maatschappelijke ondersteuning:


1. voorzieningen voor mensen met beperkingen


2. vrijwilligerswerk


3. jeugd


4. vrouwenopvang en huiselijk geweld


5. mantelzorg


6. geestelijke gezondheidszorg


7. leefbaarheid en sociale samenhang


8. daklozen en verslavingszorg

De zittingsduur van de Wmo-adviesraad is maximaal vier jaar. Minimaal 6 per jaar vergadert de adviesraad, daarnaast nemen de leden deel aan diverse (nog in te stellen) werkgroepen.

De samenstelling van de adviesraad is als volgt:
* 7 niet-georganiseerde burgers

* 7 leden vanuit belangenorganisaties en

* 1 voorzitter.

De selectiecommissie voor de kandidaat-leden is samengesteld uit de heer Cardon (wethouder), mevrouw Faasen en de heer Lafeber.

Kort profiel van een Wmo-adviesraadlid:


- woont in Alblasserdam


- is maatschappelijk betrokken


- heeft affiniteit met het brede terrein dat de Wmo bestrijkt


- is er voor alle doelgroepen


- beschikt over een netwerk van personen of organisaties die de stem van een of meer Wmo-groepen vertolken


- functioneert zonder last van een belangenorganisatie


- zie voor uitgebreide omschrijving onze website

Inloopspreekuur afgelast 18 juni

I.v.m. een extern overleg van de heer Veerman zal het inloopspreekuur van 11.00 uur 12.00 uur op 18 juni niet doorgaan.

Koninklijke onderscheiding

Weet u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

Laat dat dan voor 1 juli 2007 weten!

Ter gelegenheid van Koninginnedag worden er elk jaar Koninklijke onderscheidingen uitgereikt en dit zal voor 2008 ook weer het geval zijn. Deze onderscheidingen worden uitgereikt aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Hierbij is met name de inzet en betrokkenheid van de persoon van belang.

Wat de persoon in een betaalde functie heeft gedaan, telt in mindere mate mee. Iedereen kan personen voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Uiteraard moet hierbij rekening worden gehouden met de bovengenoemde voorwaarden.

Wat te doen?


- voordracht dient u in via een aanvraagformulier. Dit formulier kunt u downloaden en uitprinten via www.lintjes.nl;


- Het aanvraagformulier dient u zo spoedig mogelijk in, omdat de verdere afhandeling veel tijd kost, maar uiterlijk 30 juni 2007;


- De aanvraag kunt u richten aan de burgemeester van Alblasserdam, Postbus 2, 2950 AA Alblasserdam. Vermeld op de envelop "Kabinet".

Neemt u voor een goede afhandeling of voor verdere informatie altijd van tevoren contact op met de Concernstaf tel.(078) 69 212 63.

WERK IN UITVOERING

Werkzaamheden Randweg.

De Randweg tussen de Weversstraat en de Baandersstraat zal van 12 juni t/m 15 juni 2007 tussen 7.00 uur en 16.30 uur de rijweg voor al het verkeer afgesloten zijn i.v.m. rioolwerkzaamheden.