Gemeente Schiedam


Juni

Poëziemanifestatie bij Korenbeurs


13 juni 2007

Op zaterdag 16 juni organiseert boekhandel Jongens Boeken in samenwerking met uitgeverij Artemis een poëzie manifestatie op het Poëzieplein (op de Lange Haven voor de Korenbeurs) en in de boekwinkel van Jongens Boeken op Dam 2.

Vanaf 16.00 uur zal op het Poëzieplein een performance gegeven worden door Manuel Schiesser, auteur van de dichtbundel Abracadabra en door Jos Hofland, auteur van de bundel Bij elke voetstap die ik zet.

Bovendien zal er een tentoonstelling zijn op Dam 2 van het werk van Pieter Zandvliet, illustrator van de bundel Abracadabra.

Jos Hofland is ook bekend door haar werk De zeven reuzen van Schiedam, waarin zij gedichten schreef bij illustraties van Susan Schildkamp, over de Schiedamse molens.

Het werk Abracadabra is tot stand gekomen door een vrij unieke wisselwerking: bij gedichten van Schiesser maakte beeldend kunstenaar Zandvliet illustraties.

Andersom liet Schiesser zich inspireren door illustraties van Zandvliet, door die werken van poëzie te voorzien.

Tijdens en na de manifestatie zal Jongens Boeken zorg dragen voor het versterken van de inwendige mens: hapjes en drankjes worden verzorgd op Dam 2.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Jongen's Boeken, http://www.jongensboeken.com/.