Gemeente Hardenberg

Rondweg Slagharen gaat open

Aanstaande zaterdag wordt de rondweg van Slagharen op feestelijke wijze geopend. Wethouder Janssen van de gemeente Hardenberg en voorzitter Temmink van Plaatselijk Belang Slagharen maken samen met vertegenwoordigers van inwoners en ondernemers van Slagharen de eerste rit over de rondweg. Ook s middags zijn er volop activiteiten in Slagharen, om de komst van de rondweg te vieren.

De aanleg van de rondweg is in het najaar van 2006 van start gegaan. De rondweg is aan de westkant van Slagharen aangelegd en vormt de verbinding tussen de Coevorderweg en de Herenstraat. Met de komst van de rondweg in Slagharen hoeft het doorgaande verkeer tussen Hardenberg en Hoogeveen geen gebruik meer te maken van de Herenstraat, waardoor deze weg ontlast wordt. Ook zorgt de rondweg voor een goede ontsluiting van het nieuwe woon- en werkgebied Moeshoek. De komst van de rondweg betekent volgens velen dus een verbetering voor de verkeersafwikkeling in en rond Slagharen.

Om bij de komst van de rondweg stil te staan, wordt de nieuwe rondweg op zaterdagochtend 16 juni om 10.15 uur officieel geopend door wethouder Janssen van de gemeente Hardenberg en voorzitter Temmink van Plaatselijk Belang Slagharen. Zij maken, samen met vertegenwoordigers van inwoners en ondernemers uit Slagharen, op bijzondere wijze een eerste rit over de nieuwe rondweg.

De nieuwe rondweg gaat vrijdagmiddag 15 juni al open voor het verkeer. Hiervoor is, in overleg met Plaatselijk Belang Slagharen, gekozen omdat de Herenstraat op zaterdag 16 juni vanaf 06.00 uur de hele dag is afgesloten voor het verkeer in verband met de festiviteiten rond de zomerfeesten. Het verkeer kan dan via de rondweg rijden en hoeft zaterdag 16 juni niet te worden omgeleid. De rondweg blijft ook na de officiële opening open voor het verkeer.

s Middags, na de opening van de rondweg, organiseert Plaatselijk Belang Slagharen in en rond de feesttent op het Anton Geerdesplein allerlei feestelijke activiteiten om de opening van de rondweg te vieren.