Gemeente Den Haag

Zaterdag 16 juni organiseert de gemeente Den Haag voor de achtste keer het Escampfestival. Het festival vindt plaats in winkelcentrum Leyweg en het Melis Stokepark. Dit jaar staat het festival in het teken van 'leef ruim' in Escamp.
Het thema is gekozen omdat ruimte dé kwaliteit is van dit stadsdeel. Er is ruimte voor groen, ruimte voor elkaar, ruimte om te werken, te wonen, te leren én te spelen. Stadsdeelwethouder Rabin Baldewsingh opent het festival met een muzikale act, samen met de percussionist David Samson.

Baldewsingh: "Samen stad zijn, daar werken we in Escamp hard aan. Investeren in mensen, in ontmoetingen van mensen. Want mensen maken de stad samen. Ook het Escampfestival met een prachtig programma komende zaterdag is daar een goed voorbeeld van".

Programma
De zeven wijken in Escamp presenteren zich ieder in een pagodetent op het plein voor de V&D. Daar wordt gepresenteerd wat de wijk te bieden heeft op het gebied van onderwijs, cultuur, sport, enzovoorts. Bewonersorganisaties, woningcorporaties en de gemeente zijn op deze informatiemarkt aanwezig.

Voor kinderen is er veel te doen: een voetbaltoernooi georganiseerd door de Richard Krajicek Foundation). doelschieten met een snelheidsmeter, aangeboden door de Koninkrijksspelen 2007, kinderspelletjes, kinderkermis, een circuswerkplaats (van Circaso) en poppentheater.
EscArt organiseert kunstworkshops: samen met kinderen en andere wijkbewoners maakt EscArt een levensgroot schilderij. Ook is het mogelijk om kleinere schilderijen te maken voor thuis aan de muur.

Ook voor volwassenen is er een uitgebreid programma. In een grote tent in het Melis Stokepark zijn de hele dag sport- en dansoptredens én muziek, waaronder optredens van The Clarks en Cesar Zuiderwijk, 'The Didge Mother of Holland', de percussionist David Samson, The Young Emotion, stukken musical door leerlingen van het Wateringse Veldcollege (Grease, Mama Mia, Fame, enzovoorts).

Escampcompliment
Het Escamp-compliment is een prijs die elk jaar wordt toegekend aan een persoon, instelling of organisatie die zich het afgelopen jaar op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor een van de Escampwijken of voor het stadsdeel Escamp in het algemeen. Er zijn dit jaar enkele genomineerden. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro, te besteden voor de wijk. De prijs wordt nu voor de vierde keer uitgereikt.

Het Escampfestival begint om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur.