Gemeente Dongen


Kom naar de Kunstkas vol paprikas!

Burgemeester Simone Dirven-van Aalst opent zaterdag 16 juni aanstaande om 10.30 uur de Kunstkas vol paprikas aan de Klein Dongenseweg 50 in de kern Klein Dongen. Deze unieke, eendaagse expositie laat de menselijke levensloop zien in de vorm van paprikas. Ook wordt de levensloop van paprikaplanten in beeld gebracht. De kas is tot 16.00 uur te bezoeken. Er rijdt de hele dag een treintje dat belangstellenden gratis vervoerd van het Looiersplein naar de kas en weer terug.

Het jaar Dongen Uit De Kunst! was voor de ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie) en de Dongense telers José Claassen, Jeannette Schoenmakers, Jeannette Jongeleen aanleiding om een expositie te ontwikkelen. Samen met Dongen Uit de Kunst-projectleider en tevens kunstenares Lydia Kassel zijn de eerste ideeën ontwikkeld.

Paprikasoep
Op zaterdag 16 juni wordt de kas van de familie Claassen aan de Klein Dongenseweg 50 omgetoverd tot Kunstkas. Iedereen is welkom om te ervaren wat je allemaal met paprikas kunt doen. Daarnaast bereidt een kok een heerlijke paprikasoep die u uiteraard kunt proeven.

Gratis treinvervoer!
Omdat er op 16 juni ook een toeristische en recreatieve markt is op het Looiersplein in Dongen, rijdt er een treintje tussen het centrum van Dongen en de Kunstkas. Let op: het treintje rijdt al vanaf 10.00 uur! Burgemeester Simone Dirven-van Aalst neemt die ochtend de eerste trein naar de Kunstkas, om daar vervolgens de expositie te openen. De Kunstkas is slechts één dag geopend en tot 16.00 uur te bezoeken.

Laatst gewijzigd: 12-6-2007