Gemeente Dongen


Dongense Jeugdgemeenteraad neemt Rijensebrug onder handen

De jeugdgemeenteraad neemt zaterdag 16 juni aanstaande, voor de tweede keer, de Rijensebrug onder handen. Samen met kunstenaar Martien Hoevenaars hebben ze de afgelopen vier weken gewerkt aan een schitterend ontwerp. Zaterdag zullen ze met zijn allen het ontwerp op de vier pijlers van de brug schilderen.

Vorig jaar is al één zijde van de brug onder handen genomen. Aanstaande zaterdag wordt, op veler verzoek, de andere kant gedaan. In één dag tijd worden de grauwe pijlers van de brug omgevormd tot een prachtig kunstwerk. Na het succes en alle positieve reacties van vorig jaar ben ik ervan overtuigd dat dit ook weer een prachtig kunstwerk wordt. Ik ga zaterdag zeker een kijkje nemen wanneer de jeugdgemeenteraad hard aan het werk is, aldus Wethouder Ad Stoop.

Jeugdgemeenteraad
De jeugdgemeenteraad bestaat uit kinderen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Dongen. Onder begeleiding van Stichting Richting maken ze een aantal actiepunten waar ze een jaar lang aan werken om Dongen leuker, veiliger en beter te maken. Na een succesvolle snelheidcontrole en een gezellige sport- en spelmiddag bij de Volckaert, is nu het project Rijensebrug aan de beurt.

Sponsoren
Het project bij de Rijensebrug wordt gesponsord met steigermaterialen door aannemingsbedrijf C. Van Leijsen VOF. Aannemersbedrijf Van den Noort deed een finaciele duit in het zakje. Namens de jeugdgemeenteraad bedankt!

Laatst gewijzigd: 13-6-2007