Time : 11:18:05
Date : 14 June 2007
Sender Name: Koning Boudewijnstichting - Fondation Roi Baudouin

Laatste kans om de tentoonstelling "Kwik & Flupke,Brusselse ketjes" te bezoeken

De tentoonstelling "Kwik & Flupke, Brusselse ketjes" eindigt het weekend van 16 en 17 juni. Ze leidt u van het BELvue museum naar de archeologische site van de Coudenberg, langs een ludiek en nooit eerder gezien parcours. Tijdens het bezoek kan u vele originele platen en tekeningen ontdekken van de helden van Hergé.

Het is de laatste gelegenheid om meer te weten te komen over Georges Remi, alias Hergé, die 100 jaar geleden, op 22 mei 1907, in Brussel geboren werd en die, dankzij zijn helden, wereldwijd gekend is als ambassadeur van België en van Brussel. Het parcours geeft een beeld van het boeiende leven van Hergé, aan de hand van een biografie, geïllustreerd met talloze foto's.

Deze tentoonstelling heeft het BELvue museum en het oude paleis van Brussel als kader. Het museum is ondergebracht in een ooit prestigieus hotel uit de 18de eeuw, dat ook dienst deed als residentie voor verschillende leden van de koninklijke familie. De schoonheid van zijn architectuur en de uitzonderlijke voorstelling van de geschiedenis van België maken het meer dan de moeite waard. De wandeling door de kelders van het paleis van het Koningsplein, waar het tweede deel van de tentoonstelling is ondergebracht, is op zich ook interessant, omdat men er de archeologische overblijfselen kan bewonderen van het vroegere paleis.

De site heeft ook een restaurant met terras in de tuin en een winkel vol boeken en leuke hebbedingetjes, zeker over Hergé en zijn helden.

Mis deze kans niet om Hergé, dit echte Brussels ketje, te ontdekken of te herontdekken, en zijn bengels Kwik en Flupke!

Foto's op verzoek

Praktische informatie:
Open van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 18.00 uur Met het inkomticket van 5 ¤ kan u zowel het BELvue museum, de archeologische site van de Coudenberg als de Hergé-tentoonstelling bezoeken.

Meer informatie:
Marie Pasteger
Projectmedewerkster van de Koning Boudewijnstichting Communicatie BELvue
Paleizenplein 7 - B-1000 Brussel
T: +32-2-545 08 02
Email: pasteger.m@kbs-frb.be