TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 14-06-2007

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 16 juni
Radio 1 - 11.04 uur

AB KLINK EN JACQUES TICHELAAR
TE GAST IN TROS KAMERBREED

Het kabinet heeft deze week het beleidsplan gepresenteerd. Na een toer van honderd dagen door het land hebben alle ministers duidelijk gemaakt wat we de komende vier jaar voor beleid kunnen verwachten. Betekent dit kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie een breuk met het verleden?

Kees Boonman en Margriet Vroomans praten in TROS KAMERBREED over de kabinetsplannen met de minister van Volksgezondheid, de CDA-er Ab Klink. Tot voor kort bij het grote publiek onbekend, maar als directeur van het wetenschappelijk bureau van het CDA en persoonlijk vriend van premier Jan Peter Balkenende al jaren invloedrijk achter de schermen. Dat hij als bewindspersoon op Volksgezondheid belandde was geen toeval: voor het nieuwe ziektekostenstelsel heeft hij de aanzet gegeven.

Ook te gast is PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar. Hij nam het voorzitterschap van Wouter Bos over toen die toetrad tot het kabinet. Tichelaar, die een van de architecten van het kabinet Balkenende-IV is, kondigde direct na zijn aantreden aan de "randen van het regeerakkoord" op te zullen zoeken. En hij hield woord toen hij in de Tweede Kamer zei dat Bos de topinkomens niet hard genoeg aanpakte. Tichelaar praat in TROS KAMERBREED over zijn nieuwe rol als fractievoorzitter en over de kabinetsplannen.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl