LLiNK

Rotterdam, 14 juni 2007


- PERSBERICHT-

Kraaien verjagen met boer Arno in LLiNK in Natura

In LLiNK in Natura volgen we vanaf Landgoed Heerlijkheid Mariënwaardt het boerenleven en haar spraakmakende bewoners. In aflevering 3 probeert boer Arno met een valkenier de kraaien van zijn pas gezaaide maisveld te krijgen. Verder gaat Bas Westerweel met een natuurfotograaf op zoek naar het ultieme shot van jonge aalscholvers. En we zijn bij de geboorte van een nieuw bijenvolk. Hoe dat verloopt zie je in LLiNK in Natura, zaterdag 16 juni om 18.55 uur op Nederland 2.

Op de website, www.llink.nl en op televisie wordt speciaal aandacht geschonken aan de Groene Camera Competitie. Deelnemers kunnen hun mooiste of meest bijzondere natuurfoto's en -filmpjes uploaden op de website. Van bijvoorbeeld een prachtig vogeltje in de achtertuin, een kleurrijke bloem in het buurtplantsoen, of een vreemde kikker in de sloot. De beste filmpjes worden iedere week uitgezonden op televisie, en er zijn wekelijks prijzen mee te winnen. Op de site zijn daarnaast verschillende verhalen, een uitgebreide activiteitenkalender, leuke tips en natuurweetjes te vinden.

LLiNK in Natura wordt vanaf 2 juni 13 weken lang wekelijks op zaterdagavond om 19.00 uur op Nederland 2 uitgezonden.

LLiNK wil kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.llink.nl

###
EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie,

LLiNK