Gemeente Utrecht

Landelijke speeltuindag op 16 juni aanstaande:

Utrechtse speeltuinen organiseren speciale kinderactiviteiten

Op zaterdag 16 juni 2007 is het 'Landelijke Speeltuindag'. Overal in Nederland openen speeltuinen hun poorten voor het publiek. Ook in Utrecht kan iedereen een kijkje in de speeltuinen komen nemen en meedoen aan veel leuke (gratis) activiteiten. Daarnaast kan verkoeling worden gezocht in de 'spetterbadjes'.

De landelijke speeltuindag is een initiatief van de NUSO, de landelijke organisatie voor speeltuinwerk en jeugdrecreatie. "De speeltuin is bij uitstek een plek waar kinderen veilig kunnen spelen en ouders elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Daarom steunen wij ook van harte deze Landelijke Speeltuindag", aldus wethouder Jeugd, Rinda den Besten. De deelnemende Utrechtse speeltuinen hebben zelf het programma van de dag samen gesteld en bieden, naast het normale speelaanbod, speciale kinderactiviteiten.

De Kleine Dom, Sport/Speeltuin Oost, de Bloesem, Griftsteede, Watertoren Wijkwelzijnsorgansiatie Cumulus plaatst in speeltuin de Kleine Dom, tussen 11.00-17.00 uur een springkussen en houdt een fotospeurtocht. Wanneer de kinderen de vragen van de foto-speurtocht hebben opgelost, krijgen zij een ijsje. Op Sport Speeltuin Oost kunnen kinderen tussen 12.00 -17.00 uur sportclinics volgen. Op speeltuinen de Bloesem en de Watertoren zijn extra spelactiviteiten. Griftsteede opent van 11.00 -17.00 uur haar poorten.

De Watergeus, Speelboom, Noordse Park, De Duizendpoot, Kameleon, Fort Luna en Bankaplein
Wijkwelzijnsorganisatie Portes opent om 11.00-17.00 uur op feestelijke wijze de poorten van de speeltuinen De Watergeus, Speelboom, Noordse Park, De Duizendpoot, Kameleon, Fort Luna en Bankaplein. Variërend per speeltuin zijn er extra kinderacctiviteiten zoals sminken en knutselactiviteiten. Voor de ouders staat een kopje koffie klaar.

De Bijnker, De Boog, Voorn en De Zandloper
Bij Wijkwelzijnsorganisatie Doenja kunnen de kinderen in speeltuin de Bijnker van 12.00-14.30 uur meedoen aan de zeskamp. Van 15.00-16.30 uur zijn alle lokale talentjes welkom bij de mini-playbackshow. Meld je eerst aan bij de Bijnker, dan doe je zeker mee!
Bij speeltuin de Boog kunnen kinderen van 14.00-17.00 uur terecht voor het piratenfestijn. Een hele middag met piratentheater, piratenschat zoeken en nog veel meer leuke piratenactiviteiten. Natuurlijk kunnen de kinderen als piraat geschminkt worden!
Speeltuin de Zandloper is van 12.00-14.00 uur open. Kinderen zijn daarna welkom bij het piratenfestijn in speeltuin de Boog, die op loopafstand ligt. In speeltuin Voorn worden tussen 12.00 en 17.00 extra spelactiviteiten georganiseerd.

De Utrechtse speeltuin is een plek waar onder meer buurt- en clubhuiswerk, vrijwilligerswerk, kinderwerk, jongerenwerk en opbouwwerk activiteiten organiseren.

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sylvia Borgman, communicatiebureau gemeente Utrecht, telefoon 030 - 286 1055.