Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 144

datum: 14 juni 2007

Zaterdag 16 juni: Landelijke Open Speeltuindag en Amersfoortse Familiedagen

Burgemeester en wethouders met fietsestafette langs speeltuinen

Het Amersfoortse college neemt zaterdag 16 juni deel aan de Open Speeltuindag en de Amersfoortse Familiedagen. Wethouder Mirjam van't Veld geeft om 13.00 uur het startsein voor de kanoslalomrace in de Eemhaven en neemt deel aan Familiedagen-activiteiten. Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper en de wethouders Hans van Daalen en Arriën Kruyt fietsen langs vijf verschillende speeltuinen tijdens een 'fietsestafette'. Dit gebeurt op een speciale 'Kom je buiten spelen?-fiets'.

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen in een veilige omgeving. Amersfoort heeft 9 speeltuinen die hier aan bijdragen. Bij de fietstocht, die plaatsvindt op uitnodiging van de Stichting Welzijn Amersfoort en de speeltuinverenigingen, doen de leden van het college in totaal 5 speeltuinen aan. Dit zijn de speeltuinen Soesterkwartier, Rivierenwijk, Vogelnest, Scala en Klokhuis.

Onthulling speeltuinlogo
In de speeltuinen Vogelnest (Liendert) en Klokhuis (Randenbroek) onthullen leden van het college een speeltuinlogo met speelregels. De 'logo's' zijn gemaakt door kinderen die hiervoor meededen aan een tekenwedstrijd. In iedere speeltuin is de winnende tekening gebruikt voor het eigen 'logo' waaronder ook door de kinderen opgestelde speelregels staan.

Programma
Tijd: 14.00 - 14.30 uur
Wie: Wethouder Hans van Daalen (vrijwilligersbeleid) Van: Speeltuin Soesterkwartier, Noorderwierweg 271. Korte rondleiding door bestuursvoorzitter

Manie ter Wal. Daarna vertrek op versierde fiets.
Naar: Speeltuin Rivierenwijk, Dollardstaat 119 (Soesterkwartier). Rondleiding door bestuurslid

Judith van Zon.

Tijd: 14.30 - 15.00 uur
Wie: Wethouder Arriën Kruyt (sport en cultuur)
Van: Speeltuin Vogelnest, Wiekslag 250 (Liendert). Rondleiding door kinderwerkers Evelien

Hennink en Jacqueline v.d. Kamp en onthulling speeltuinlogo met speeltuinregels. Daarna vertrek met versierde fiets. Naar: Speeltuin Scala, Ariaweg 115. Bij aankomst overdracht fiets aan de burgemeester.

Tijd: 15.00 - 15.30 uur
Wie: Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper
Van: Speeltuin Scala, Ariaweg 115. Vertrek met versierde fiets. Naar: Speeltuin Klokhuis,Weberstraat 2 (achter wijkcentrum Randenbroek). Na aankomst: rondleiding door Harry Manders van SWA

onthulling van door kinderen gemaakt speeltuinlogo met speeltuinregels

Operatie Amersfoort Jong
De gemeente Amersfoort wil de komende jaren meer speel- en ontmoetingsplaatsen realiseren voor de 42.000 jonge inwoners (tot 24 jaar). Dit gebeurt in het kader van Operatie Amersfoort Jong. Samen met jongeren zelf, maar ook ouders, scholen en instellingen, werkt de gemeente Amersfoort de komende 4 jaar aan een stad met ruimte, kansen en zorg voor de Amersfoortse jeugd.

Informatie:

- Gemeente Amersfoort: Wieneke Wolthuis, communicatieadviseur van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) 033 469 43 51, w.wolthuis@amersfoort.nl.
- Stichting Welzijn Amersfoort: Magda Bannink, telefoon 06 24 42 18 93 / 06 20 25 88 87

Uitnodiging:
U bent van harte welkom bij de 'fietsestafette'!
NB: de speeltuin waar wethouder Van Daalen om 14.30 uur aankomt is een andere dan de speeltuin waar wethouder Kruyt vertrekt. Op deze wijze kan het college meer speeltuinen aandoen.

Fotomomenten:
Er zijn meerdere mogelijkheden.

Circa:
14.40 uur: Onthulling speeltuinlogo en speeltuinregels door wethouder Arriën Kruyt 15.00 uur: Overdracht versierde 'Kom je buiten spelen?-bakfiets'van wethouder Arriën Kruyt aan burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper 15.10 uur: Onthulling speeltuinlogo en speeltuinregels door burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper

---- --