Vaart in Dordt! weer van de kant


Deze zomer op 16 en 17 juni 2007, weer een maritiem festival in de Merwestad

DORDRECHT, 20070319 -- Het tweejaarlijks terugkerend evenement Vaart in Dordt! begint weer vastere vormen aan te nemen. Organisatoren van het eerste uur bundelen weer hun krachten om in het 3e weekend van juni een mooi evenement weg te zetten. Een druk nautisch programma, waar verschillende thema's het Havenkwartier in Dordrecht luister bij zullen zetten. Activiteiten om te lachen, te leren en te luisteren... Muziek, oude ambachten, exposities, demonstraties en presentaties, iets te eten en te drinken. Een schepen parade en een boten race. We zetten alle zintuigen op scherp!

Aan de Stadswerven en de Maasstraat willen we in het kader van de HANDEL, de Biesboschhal gaan inrichten als een kruiden en specerijenmarkt met kookdemontraties.

Het eerste varende Nederlandse binnenvaartmuseum, de `Rene Siegfried' ligt in de Biesboschhaven ter bezichtiging. Aan boord van de duwgigant is een tentoonstelling van de vereniging De Binnenvaart en de Dordtse scheepswerf De Biesbosch ingericht.
De Biesboschhaven zal een spectaculair aanzicht bieden door de tientallen sleep- en duwboten die er gereed liggen voor de Recordpoging op de zaterdag waar een Parade van Slepers en Duwers met een nieuw record kop-aan-kont varen in het Guinessbook of Records willen komen.

Aan de haven op de Vismarkt, zal de VISSERIJ worden uitgelicht en zullen er eettentjes op de kade staan en vissersboten, zoals de zalmschouwen aangemeerd liggen.
Een publiekstrekker op de zondag zal beslist de Dirty Boat Building Race zijn. De Wolwevershaven is dan het domein van de PIRATEN.

Voor dit evenement zullen niet alleen looporkesten de toon zetten met de MUZIEK, ook de stadsbeiaardier geeft op de vrijdag een maritiem getint concert op de beiaard van toren van de Grote Kerk.
Muziek is er voor elk wat wils. Het Musical en Film orkest Divers en Timbers bijt het spits af op de vrijdagavond met een optreden aan het Vlak. Op zondag is er een Shantyconcours aan de Merwedekade en op het Groothoofd zijn diverse eenmansformaties te zien en horen.
Het Groothoofd laat zich van een andere kant zien en richt haar omgeving in als een FRIVOOL FRANS plein.

Er zijn onderhandelingen gaande om in de nachtelijk uren van zaterdag op zondag een outdoor bioscoop in te richten aan de Haven.
Aan de Buiten Walevest komen naar alle waarschijnlijkheid BEROEPEN in de maritiem sfeer en zullen onze nautische beveiligingsdiensten zich aan een breed publiek laten zien. Er zijn drukke gesprekken gaande om op enig punt op het evenemententerrein ruimte te geven aan de Politie, de Brandweer en de Reddingsbrigade.





Stichting Vaart in Dordt!