Provincie Noord-Holland

Datum

9-5-2007

Onderwerp

Provincie Noord-Holland sponsort NK Schaken


Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben zich voor het tweede opeenvolgende jaar als sponsor verbonden aan het NK Schaken. Het NK Schaken 2007 vindt plaats in Hilversum. GS sponsoren het NK Schaken met 35.000,-.

Het is dit jaar voor de tweede keer dat het NK Schaken in de provincie Noord-Holland plaats vindt. Van 16 tot en met 28 juni zijn de wedstrijden op het Mediapark in Hilversum. De provincie stelt onder meer prijzen beschikbaar voor de winnaars van het NK Schaken (heren) en het NK Schaken voor vrouwen en organiseert een schaakclinic met Jan Timman.

Schaakclinic met Jan Timman
Binnenkort schrijft de provincie via haar website een prijsvraag uit waarmee schaakliefhebbers deelname aan een schaakclinic met de grootmeester Jan Timman kunnen winnen.

NK Schaken
Het NK Schaken werd voor het eerst georganiseerd in 1909. Dit jaar wordt het weer spannend. Bij de dames verdedigt Zhaoqin haar titel. Concurrentie mag verwacht worden van Tea Lanchava en Bianca Muhren. De Groninger Sergey Tiviakov zal proberen zijn titel te prolongeren, maar de concurrentie is groot. De grootmeesters Daniel Stellwagen, Erwin lAmi, Friso Nijboer en Jan Smeets zijn grote concurrenten. De Noord-Hollandse schaker Manuel Bosboom heeft zich ook weten te plaatsen.