Ingezonden persbericht


Beach Benefit Concert, 16 juni 2007 in Scheveningen

Op 16 juni 2007 start Global Human Rights Defence (GHRD) haar één jaar lang durende campagne 'Stop the Gang Rapes'. Als start van de campagne organiseert GHRD op 16 juni het Beach Benefit in Strandtent Lekker! in Scheveningen van 18.00 tot 24.00 uur. Optredens zullen worden gegeven door o.a. Valerius: bekend van hun finale plaats in de Amsterdam Pop Awards 2007, Brand New Deja Vu: vier geïnspireerde musici met jaren ervaring in de Britse en internationale muziekscène en Little Things That Kill: In 2003 wonnen zij de Grote Prijs van Nederland. Behalve deze spectaculaire optredens en presentaties, zal er een veiling plaatsvinden van Fair Trade producten. Alle opbrengsten van de avond komen ten goede aan de humanitaire projecten van GHRD in Bangladesh.

Jonge vrouwen en meisjes van minderheidsgroeperingen in Bangladesh zijn steeds vaker slachtoffer van zware mishandeling, ontvoering en (groeps) verkrachting. Onderzoek wijst uit dat minderheden onderworpen zijn aan extreem geweld met minimale toegang tot rechtsbijstand.

GHRD heeft deze wreedheden reeds aan de kaak gesteld en de overheid van Bangladesh aangespoord om actie te ondernemen. Met deze campagne wil GHRD bewustzijn creëren. Als iedereen op de hoogte is van de gewelddadigheden die plaats vinden in Bangladesh, wordt het veel moeilijker voor de regering van Bangladesh om de gruweldaden te blijven ontkennen.

GHRD is een mensenrechten organisatie gevestigd in Den Haag. De missie van GHRD is om actief de mensenrechten van vooral minderheden te bevorderen, evenals het creëren van een internationaal platform met het doel gevestigde organisaties en relevante autoriteiten te beïnvloeden en tot actie te bewegen.

De bands
Brand New Déjà Vu bestaat uit vier geïnspireerde musici met jaren ervaring in de Britse en internationale muziekwereld. Ze hebben met verschillende wereldberoemde artiesten opgetreden zoals Geno Washington, The Dears, Teken & Micheal Mondesir en de legendarische Linda Gail Lewis.

Met op het podium een frisse stijl van Amerikaanse pop muziek is Valerius een unieke band uit Amsterdam met een groeiende fan base door heel Nederland. Met hun energie en uplifting melodieën spreken ze een breed publiek aan wat ook een waarschijnlijke verklaring is voor hun finale plaats in de aankomende Amsterdam Pop Awards in de Melkweg.

De vier jongens van The Little Things That Kill lijken zo weggelopen uit de Britse hitlijsten. Hun carrière loopt als een trein. In 2003 won The Little Things That Kill, toen nog onder de naam Eleven, de Grote Prijs van Nederland, waarbij zanger Anthonie eveneens werd verkozen tot beste muzikant. Voor meer informatie over het evenement of de campagne kunt u contact opnemen met:

Jenny Lundström
Human Rights Officer
Head Office
Global Human Rights Defence
Javastraat 58
2585 AR The Hague
The Netherlands

+31 70 345 69 75
+31 (0)6 430 629 34
url: www.ghrd.org

www.stopgangrapes.org
e-mail: jlundstrom@ghrd.org

-----