Ingezonden persbericht


SkeelerRonde Zaanstad

Zaandam, 4 juni 2007


- Persbericht -

SkeelerRonde Zaanstad attractief

Bij de start van de 9e SkeelerRonde Zaanstad wordt het in de Peperstraat in Zaandam nog sportiever met spetterende demonstraties Bodyjam van Fresh Fitness. Het sfeervolle skate-evenement voor wedstrijd- én toerrijders wordt gehouden op zaterdag 16 juni. Inschrijven kan nog!

Inschrijvingen
De tocht volgt weer het mooie en gezellige parcours van 33 km langs alle zeven voormalige Zaangemeenten. De wedstrijdrijders bijten het spits af met een tocht van twee ronden. Aan de start verschijnen de beste skaters van Nederland, onder wie de winnaar van vorig jaar Arjan Smit. Geoefende skaters kunnen inschrijven voor de toerafstanden 14 km of 33 km. Voorinschrijving nog tot 10 juni via de website info@skeelerronde-zaanstad.nl. Op de dag zelf kan nog worden ingeschreven in Sporthal De Vang in Zaandam nabij start en finish.

Work-outs tijdens SkeelerRonde Zaanstad
De starts van de 9e SkeelerRonde vinden plaats vanaf 18.00 uur in de Peperstraat in het hart van Zaandam. Op de plek die het publiek kent van de jaarlijkse Dam tot Damloop.

Nieuw dit jaar zijn de demonstraties "bodyjam" van Fresh Fitness in de nabijheid van de startvakken. Fresh, een vernieuwende health club in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde, gaat voor gezelligheid, kwaliteit en hygiëne. Op swingende muziek wordt het publiek bij de starts in beweging gebracht door hun uitdagende en superleuke "bodyjam" work-outs. Ben je nieuwsgierig geworden en durf je de uitdaging aan? Kom dan tijdens de 9e SkeelerRonde naar de Peperstraat en doe mee. De work-outs duren 20 minuten: om 17.15 uur, om 18.30 uur en 19.00 uur. Voor meer informatie en vooraanmelden: zaandam@fresh-fitness.nl. Alle deelnemers aan de SkeelerRonde ontvangen een dagpas voor een gratis bezoek aan Fresh.

Raps24kika in de Businessrace
In de Businessrace rijden weer teams van de bekende sponsoren. Partner Right To Play neemt deel met 2 teams en heeft een informatiestand in Sporthal De Vang. Iedereen kan daar een donatie doen om het sporten voor kinderen overal ter wereld te stimuleren. Nieuw dit jaar is een eigen team van Raps, de bekende fabrikant van skeelers en schaatsen. Raps organiseert met KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) de enige 24-uurs skatewedstrijd van Nederland op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. Meer informatie: www.raps24kika.nl.

Informatie SkeelerRonde
In 1999 werd deze ronde voor het eerst verreden in het kader van het 25-jarig bestaan van de gemeente Zaanstad. Met gemiddeld 1000 skaters aan de start is deze ronde uitgegroeid tot één van de sfeervolste en grootste skate-evenementen van Nederland. Voor informatie en online inschrijven voor de 9e SkeelerRonde Zaanstad: www.skeelerronde-zaanstad.nl.

Voor meer informatie en voor het aanvragen van verder beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Le Champion i.o.v. Stichting SkeelerRonde Zaanstad info@skeelerronde-zaanstad.nl tel. 072 - 53 38 136. Voor actuele informatie zie ook de website: www.skeelerronde-zaanstad.nl