CWI: Nordic Working 2007, wonen en werken in Noord-Europa

12.06.2007 / 08:59 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Centrum voor werk en inkomen

Centrum voor werk en inkomen

http://www.cwinet.nl

CWI: Nordic Working 2007, wonen en werken in Noord-Europa 16 juni midzomer-event met informatie en vacatures

Voor mensen die zich oriënteren op werken en wonen in één van de vijf Noordeuropese landen of Letland, of nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden aldaar, organiseert CWI in samenwerking met EURES op 16 juni Nordic Working 2007. EURES (European Employment Services) is een samenwerkingsnetwerk dat het vrije verkeer van werknemers in de Europese Economische Ruimte, eenvoudiger maakt. De banen- en informatiebeurs vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in het Scandinavisch Dorp in Eelderwolde (Groningen). Toegang is gratis.

Vacatures
Nordic Working 2007 biedt naast informatie ook vaste, tijdelijke en seizoensvacatures voor mensen die ambitie hebben om in het buitenland te werken. Er zijn diverse werkgevers uit Noorwegen en Zweden aanwezig die vacatures presenteren. Bij deze werkgevers kunnen bezoekers vaak direct solliciteren. Uniek tijdens Nordic Working 2007 is de live-verbinding middels videoconferencing met in Scandinavië werkende landgenoten.

Voorlichting
Vanuit de betreffende landen komen EURES adviseurs voorlichting geven. Ook kan men informatie krijgen over o.a. internationaal solliciteren, sociale verzekeringen, wonen en werken in het buitenland en het starten van een eigen bedrijf. Er zijn diverse workshops en presentaties. Daarnaast is er geheel volgens Scandinavische traditie een aardbeienverkoop. Belangstellenden zijn zaterdag 16 juni van harte welkom bij Nordic Working 2007 op het Scandinavisch Dorp in Eelderwolde.
Kinderopvang is aanwezig. Ook is er parkeergelegenheid.

Meer informatie
EURES, onderdeel van CWI, informeert en adviseert niet alleen Nederlanders die van plan zijn om te gaan wonen en werken in het buitenland, maar werft ook personeel in het buitenland voor Nederlandse bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.werk.nl, www.europa.eu.int/eures en via Nordicworking2007@cwinet.nl.


Noot voor de redactie,