Ingezonden persbericht


Mike Hezemans klaar voor zevende deelname aan de 24 uur van Le Mans

'De race uitrijden is het allerbelangrijkste'

EINDHOVEN - Autocoureur Mike Hezemans doet komend weekend voor de zevende keer mee aan de prestigieuze 24 uur van Le Mans. De Eindhovenaar komt in Frankrijk voor het tweede opeenvolgende jaar uit voor het Spyker Squadron uit Zeewolde. Samen met de Tsjech Jarek Janis en Jonny Kane uit Engeland rijdt Hezemans in de tweede Spyker C8 Spyder GT2R, die met nummer 86 over het beroemde Circuit de la Sarthe zal razen.

Hezemans komt net als vorig jaar met Spyker in de GT2-klasse uit. "Het doel voor deze Le Mans is de race uitrijden. Constantheid is het sleutelwoord. Dat is het allerbelangrijkste", weet hij uit ervaring. Tijdens de race van vorig jaar, toen Hezemans met Jonny Kane en Jeroen Bleekemolen ook in auto nummer 86 reed, streed hij lange tijd om een podiumplaats, maar moest het drietal na veertien uur en vijfenveertig minuten de auto met materiaalpech aan de kant zetten.

Dit jaar hoopt Hezemans het uiteraard beter te doen. "De motor was tot nu toe het grootste probleem. Spyker heeft er nu een nieuwe 3,6 liter motor ingebouwd. Le Mans is een aparte race die altijd veel van de motor vergt. Als we de race uitrijden, eindigen we automatisch hoog, want aan de rijders zal het niet liggen", blikt de coureur met vertrouwen vooruit op de 75e editie van de grootste autorace ter wereld. "Op pure snelheid komen we op Ferrari en Porsche nog tekort, maar we hebben drie constante en snelle rijders. Daarnaast hebben we top monteurs binnen onze crew."

Hezemans begint zaterdag aan zijn zevende 24 uur van Le Mans. Hij maakte zijn debuut in 1997. Daarna was de ervaren coureur ook in 2000, 2002, 2003, 2004 en 2006 van de partij.

Spyker kwam het eerste jaar met een Spyker C8 Double 12 R naar Le Mans. Vorig jaar zette de Nederlandse autofabrikant voor het eerst twee bolides in tijdens de heroïsche race. Hopelijk slagen Hezemans, Janis en Kane in de nummer 86 bolide en het tweede Spyker (#85) trio Belicchi, Caffi en Chiesa in hun opzet om de Spyker C8 Spyder GT2R aan de finish te brengen.


---