Provincie Gelderland


---




|                                            |Nr.   |2007-288       |
|                                            |Arnhem|14 juni 2007   |
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS
Periode 16 juni en 27 juni 2007

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 18 juni

. Gedeputeerde Hans Esmeijer geeft een interview tijdens het Sociaal debat regio De Vallei. In de verschillende regio's worden de sociale debatten gehouden en naar aanleiding daarvan wordt de sociale agenda vastgesteld. De twee plenaire discussierondes hebben als thema 'Aanval op Uitval' waarin aandacht voor kansen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt en 'Jeugd en Gezin' met aandacht voor opgroeien, opvoeden en zorg voor ouders en kinderen. ( 16.00 - 21.00 uur; Regionale Scholengemeenschap in Pantarijn, Hollandseweg 11 in Wageningen)
. Gedeputeerde Annelies van der Kolk zal aanwezig zijn bij de halve finale van de Energy Survival, te Lathum. Zij zal zitting nemen in de jury om de zgn. "energierap" die de deelnemende scholen hebben ingestudeerd, te beoordelen. Vanaf 16.30 uur zal zij de prijsuitreiking voor haar rekening nemen. (15.00 - 17.00 uur; Rhederlaag in Lathum)
. Gedeputeerde Harry Keereweer zal namens de provincie Gelderland aanwezig zijn bij een werkbezoek van de leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer aan de provincie Overijssel. Onderwerp van dit bezoek is reconstructie zandgebieden. Dit werkbezoek wordt in samenwerking met LTO Nederland, Provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en gedeputeerden van de provincie Gelderland en Noord-Brabant georganiseerd. Het is een voorbereiding op het debat in de regio dat maandag 25 juni aanstaande plaatsvindt in het Provinciehuis in Arnhem.
. Gedeputeerde Co Verdaas debatteert mee over de 'Functieverandering in Gelderland: nieuwe functies voor oude gebouwen' en dan met name over de herbestemming van militaire terreinen. Wat te doen met militaire terreinen en complexen die de oorspronkelijke functie verliezen? Alleen al in Gelderland gaat het om meer dan tien overtollig geworden terreinen. Voor een deel ligt groene herbestemming voor de hand, maar vaak ook wordt gezocht naar bestemmingen als wonen, bedrijvigheid of cultuur. Twee casussen staan deze avond centraal: de monumentale vliegbasis de Kop van Deelen en de landmachtkazerne Prins Maurits in Ede-Oost. De debatten worden op locatie gevoerd. (aanvang 20.15 uur; De Kop van Deelen, Delenseweg 85 in Deelen. Kijk ook op: www.ruimteinlux.nl)

Dinsdag 19 juni

. Gedeputeerde Co Verdaas is één van de drie inleiders bij een Volkskrantdebat. Thema is hoe de vastgelopen woningmarkt weer in beweging kan komen. (20.00 uur; Vredenburg in Utrecht)

Woensdag 20 juni

. Gedeputeerde Marijke van Haaren opent het tweede deel van de Rondweg Montferland. (13.00 - 15.15 uur; ontvangst gemeentehuis 's-Heerenberg, Hofstraat 1 in 's Heerenberg)
. Gedeputeerde Theo Peters neemt het eindrapport van de Overleggroep Glastuinbouw Stedendriehoek in ontvangst. Locatiestudie heeft geresulteerd in een selectie van 5 tot 8 locaties die voor hervestiging geschikt kunnen zijn. (16.30 uur; Gemeentehuis Voorst, H. W. Iordensweg 17 in Twello)
. Gedeputeerde Theo Peters gaat in het kader van Europese Kampioenschappen voetbal onder 21 jaar in gesprek met onder andere amateurvoetbaltrainers. Onder het motto 'Voetbal is leuk en moet leuk blijven' wordt gesproken over de problemen die zij ervaren met jongeren en wat ze eraan kunnen doen. Aansluitend wordt de halve finale gespeeld van het EK. (19.00 - 22.00 uur; Gelredome in Arnhem)
. Gedeputeerde Annelies van der Kolk levert een bijdrage aan het congres 'Archeologie van de Veluwe'. 's Ochtends houdt zij een verhaal over De Veluwe: heden en verleden. (10.00 - 15.40 uur; Cafe restaurant Uddelermeer, Gardenseweg in Uddel)

Donderdag 21 juni

. Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje opent het jubilieumcongres ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Gelderse Roos in 2007. De Gelderse Roos is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in Gelderland. (vanaf 14.00 uur; Musis Sacrem in Arnhem)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren woont een lezing bij van Dick van den Broek Humpreij over de veranderende markten, de toenemende mondialisering en het wegvallen van de grenzen. Ontwikkelingen die leiden tot een steeds grotere complexiteit van logistieke processen. (17.00 - 21.00 uur; WTC, Stationsstraat in Arnhem)
. Gedeputeerde Theo Peters verricht in aanwezigheid van de heer Van Nuys (wethouder gemeente Epe) en de heer Van de Ven (directeur Triada Wonen) de start van het bouwproject Vulcanus in Vaassen. Op het voormalig Vulcanusterrein worden 16 eengezinswoningen en 23 appartementen met parkeerkelder gebouwd. (16.30 uur; Bouwplaats aan de Laan van Fasna in Vaassen)
. Gedeputeerde Harry Keereweer houdt een speech over de Betuwse Bloem tijdens een bijeenkomst van het Ondernemers Platform Buren. Hierna zullen de fractievoorzitters van de verschillende Burense partijen met elkaar in discussie gaan. (19.30 - 22.30 uur; Gemeentehuis Buren, De Wetering 1 in Maurik)

Vrijdag 22 juni

. Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje en gedeputeerde Hans Esmeijer ontvangen de buitenlandse ambassadeurs. Een bezoek aan het Marin in Wageningen en Kröller Müller Museum in Otterlo maken onderdeel uit van het programma. Het Marin is een van de vijf Grote Technologische Instituten in Nederland en streeft naar opbouw, toepassing en verspreiding van hoogwaardige technologische kennis ter versterking van de concurrentiepositie van de Nederlandse maritiem. (10.45 - 12.30 uur: ontvangst in Marin, Haagsteeg 2 in Wageningen; 15.15 - 16.00 uur; ontvangst in Kröller Müller Museum, Houtkampweg 6 in Otterlo)


. Gedeputeerde Annelies van der Kolk zal het 1e exemplaar van het rapport Cultuurhistorische analyse in ontvangst nemen. De bijeenkomst is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van het Gelders Genootschap. Het Gelders Genootschap heeft het afgelopen jaar een analyse gemaakt van alle belangrijke cultuurhistorische aspecten van het N.P. De Hoge Veluwe en het Kröller Müller Museum. De analyse is i.s.m. uitgeverij Waanders in boekvorm uitgegeven. (12.00 - 13.00 uur; Kröller Müller Museum in Otterlo)

Zaterdag 23 juni

. Gedeputeerde Harry Keereweer ondertekent samen met Bart Krol, gedeputeerde van de provincie Utrecht en wethouders van de gemeenten Nijkerk, Putten, Bunschoten, Baarn, Amersfoort, Eemnes, Soest en Blaricum de intentieverklaring Nationaal Landschap Eemland-Arkenheem. Deze intentieverklaring moet leiden tot uitvoering van projecten in het kader Vitaal Platteland. (12.15 - 15.30 uur; Zorgboerderij De Veldmuis, Eemdijk 17 in Eemdijk)

Maandag 25 juni

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is pannellid tijdens een bijeenkomst van het Leiderschaps Ontwikkelings Traject (LOT) met als doel in groepen met opdrachtgever, klant en medewerker discussiëren over de benodigde leiderschapsstijl binnen NS/Pro Rail. (15.00 uur; Kaap Doorn, Postweg 9 in Doorn)
. Gedeputeerde Harry Keereweer neemt deel aan een rondetafelgesprek, georganiseerd door de vaste kamercommissies voor LNV en VROM. Aansluitend vindt een algemeen overleg plaats met de ministers van LNV en VROM over de reconstructie zandgebieden. Het is pas de tweede keer dat de Tweede Kamer een debat met het kabinet buiten Den Haag houdt. Van 10.00 tot 13.00 uur voeren de commissies voeren een rondetafelgesprek Bestuurders uit de regio en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties schuiven aan om hun visie te geven op het landelijke evaluatierapport dat onlangs door minister Verburg aan de Tweede Kamer is gezonden. Namens de provincies zal Harry Keereweer deelnemen aan dit gesprek. 's Middags van 15.00 tot 18.00 uur volgt het algemeen overleg van de kamercommissies met minister Verburg van LNV en minister Cramer van VROM over dit evaluatierapport. Beide bijeenkomsten zijn openbaar en publiek is van harte welkom. (10.00 - 18.00 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)



Provincie Gelderland