Ingezonden persbericht


Peter Kox blikt met optimisme vooruit op Le Mans

EINDHOVEN - Autocoureur Peter Kox is optimistisch over zijn tiende deelname aan de 24 uur van Le Mans. De 43-jarige Eindhovenaar rijdt dit weekend samen met Tomas Enge en Johnny Herbert in een optimaal geprepareerde Aston Martin van Prodrive, dat drie auto's inzet tijdens s'werelds meest prestigieuze autorace.

Kox, die dit jaar uitkomt in de GT1-klasse, verwacht een zware wedstrijd, maar heeft veel vertrouwen in de fraaie Aston Martin. "We hebben een goede test achter de rug. Daardoor zijn we heel optimistisch over de auto. En iedereen binnen het team heeft zijn huiswerk gedaan", blikt de coureur met een goed gevoel vooruit op de race. "De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Dit jaar moet het gebeuren. En natuurlijk zal het zwaar zal worden. Er zijn veel sterke equipes met Corvette en Saleen als de - op papier - snelste merken."

De tweede Aston Martin die Prodrive in Frankrijk Circuit de la Sarthe op stuurt, is de nummer 009. Die auto wordt bestuurd door Rickard Ryddel, David Brabham en Darren Turner. De derde auto heeft het nummer 008 gekregen. Een Aston Martin die uitgebracht is door het Franse Larbre Competition. De auto heeft dezelfde specificaties als de andere twee Aston Martins en wordt bestuurd door Cristophe Bouchut, Fabrizio Gollin en Casper Elgaard.

Met zijn negen deelnames tot nu toe is Peter Kox bepaald geen onbekende op het Franse circuit. Zo won hij de legendarische race al eens. Dat deed hij in 2003 in de GTS-klasse. Bij die ene overwinning hoeft het wat de ervaren coureur betreft niet te blijven. "Ik hoop natuurlijk dat ik zondag mijn tiende deelname ook op het podium kan vieren", aldus Kox.

Voor meer informatie surf naar www.peterkox.nl


---- --