Wageningen Universiteit

Reminder: Persuitnodiging

officiële opening tentoonstelling 'Een lusthof voor Linnaeus'

Morgen, zaterdag 16 juni, 12:15 uur, zal de tentoonstelling 'Een Lusthof voor Linnaeus' in Botanische tuin 'de Dreijen' in Wageningen, geopend worden door de Ambassadeur van Zweden, de heer Hans Magnusson. De tentoonstelling zal daana dagelijks, van 8.00 uur tot zonsondergang, geopend zijn t/m 29 juli.

Terwijl het vak van Linnaeus misschien nog bekend staat als 'stoffiig', is de biosystematiek in werkelijkheid juist enorm dynamisch. Het vak heeft nieuwe technologiën, zoals DNA-onderzoek en ICT, aangegerepen om het vak inhoudelijk te verbeteren. Verwantschap tussen soorten kan beter en sneller worden vastgesteld en herbariummateriaal wordt via digitale beelden beschikbaar gesteld en met elkaar uitgewisseld. Daardoor is niet alleen de inhoud van het vak berbeterd, het is ook een 'sneller' vak geworden. De kunstenaars van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen hebben zich door Linnaeus en de actuele ontwikelingen in het vak laten inspireren.

Hieronder tref je het persbericht over de opening van de tentoonstelling. Je kunt de elektronische versie van de catalogus van de tentoonstelling, telefonisch bij mij aanvragen.

De ingang van de botanische tuin met parkeergelegenheid, bevindt zich bij gebouw 351 van Wageningen UR, Generaal Foulkesweg 37 te Wageningen. Ik stel het op prijs als je je voornemen om bij de officiële opening aanwezig te zijn, aan mij kunt doorgeven.

Vriendelijke groeten, Erik Toussaint (06 51 56 59 49)
--------------------------------------------
Erik Toussaint
Hoofd Communicatie van de Plant Sciences Group van Wageningen UR

Postbus Box 16
6700 AA Wageningen
Tel: 0317 47 70 17
Fax: 0317 41 80 94
Mailto:erik.toussaint@wur.nl
WWW-site: http://www.wageningen-ur.nl

De Plant Sciences Group van Wageningen UR is de samenwerking van:
- Plant Research International B.V.

- Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.

- Wageningen Universiteit