herzien bericht: Record opbrengst Roparun

15.06.2007 / 23:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting roparun

Stichting roparun

Record opbrengst Roparun
Estafetteloop behaald 3,7 miljoen euro

Rotterdam, 15 juni 2007
De Roparun heeft dit jaar een record opbrengst van ruim 3,7 miljoen euro behaald. Dat heeft de organisatie vanavond tijdens de slotavond in Puttershoek bekend gemaakt. Dit jaar werd voor de zestiende keer de estafetteloop georganiseerd waarbij fietsers en hardlopers non-stop van parijs naar Rotterdam fietsen en lopen. Het geld dat daarmee werd opgehaald wordt besteed aan projecten ter verbetering van de kwaliteit van leven van kankerpati.nten. De Roparun vond dit jaar plaats tijdens het Pinksterweekend.

.Deze editie van de Roparun is in alle opzichten een onge.venaard succes.. Aldus Peter van der Noord, voorzitter van stichting Roparun. .Uiteraard dankzij de sportieve inzet van de 209 teams die meedoen, maar daarnaast zijn de vele vrijwilligers en de sponsors net zo onmisbaar tijdens een evenement als dit.. Naast het opbrengst record is dit jaar ook de hoogste team bedrag ooit behaald. Het team van Homburg haalde tussen Parijs en Rotterdam . 302.609,- op.

De .Hoeksche Waard Runners. en .Haste4life. behaalden achtereenvolgens de tweede en derde plaats met hun teamopbrengst. De teams hebben zich gedurende het hele jaar op verschillende wijze ingezet om een geld bedrag bij elkaar te krijgen. In totaal heeft de Roparun sinds haar bestaan vanaf 1992 ruim 25 miljoen euro opgehaald. Dankzij deze opbrengsten was stichting Roparun afgelopen jaren in staat om tientallen projecten te ondersteunen.

'Met deze opbrengst kunnen we heel veel extra doelen ondersteunen' aldus van der Noord 'We gaan de komende weken dan ook hard aan de slag om alle projecten te beoordelen.'De volgende Roparun vindt plaats tijdens het pinksterweekend van 2008.