Politie Zeeland


---


O-2012-2007 Controle Visserijwet, Ellemeet
Vrijdagavond werd voor de 5e keer een gezamenlijke actie gehouden met colega's van Rotterdam Rijnmond, Rijkswaterstaat, Groene Handhaving Zuid-Holland en AID ter controle op de visserijwet.
Er werden gedurende de avond een tweetal controles gedaan, waarbij in totaal 23 personen werden bekeurd voor overtreding van het WBR (= Wet Rijkswaterstaatwerken), d.w.z. dat men zich niet op het werkterrein van RWS mag bevinden. Geconstateerd werd dat de gehele prikkeldraadversperring op bijna alle plaatsen werd doorgeknipt. Doordat de mensen met teveel op dezelfde plek staan komt ook hun veiligheid in gevaar en kunnen personen in het water terechtkomen.

---- --


---


O-2009-2007 Winkeldiefstal in Goes
In een winkelpand op de Keizersdijk in Goes werden vrijdag twee meisjes van 18 en 19 jaar uit de gemeente Reimerswaal aangehouden wegens winkeldiefstal.
Zij hadden in het winkeldpand aan de Keizersdijk voor ¬ 91,60 aan boeken gestolen.Zij hadden in het winkeldpand aan de Keizersdijk voor E 91,60 aan boeken gestolen. Nader onderzoek wees uit dat de twee ook in een winkel aan het Schuttershof waren geweest en daar babyspullen hadden gestolen. Ze hadden o.a. kleding, een beker en knuffels weggenomen. De totale waarde van deze goederen is onbekend.

Z-2010-2007 Rijden onder invloed, Terneuzen
Een 27-jarige Belgische automobilist uit Sint-Niklaas werd vrijdag om 17.35 uur betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.

Vrijdag om 20.30 uur werd op de Mr. F.J. Haarmanweg een 34-jarige Belg uit Tielt aangehouden omdat de man veel te veel had gedronken.
Hij had zowat 4 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Omdat de man geen rijbewijs bij zich had, kreeg hij een rijverbod van 13 uur.

W-2011-2007 Inbraak in vakatiewoningen
Vrijdag werd ingebroken in een tweetal vakantinewoningen.
Uit een woning in Dishoek in Koudekerke werden een laptop en foto- en filmapparatuur gestolen. Uit een woning aan de Klassesweg in Biggekerke verdween, voor zover nu bekend, een portemonnee met onbekende inhoud.

---- --