Gemeente Bolsward


zaterdag 16 juni 2007

Herinrichting Julianapark

De afgelopen maanden is er veel gebeurd in het Julianapark. Zo hebben wij nieuwe struiken, bomen en coniferen aangeplant. Kinderen van de basisscholen in Bolsward hebben ons hierbij geholpen. Op de Boomfeestdag in april hebben 136 kinderen de handen uit de mouwen gestoken om de noordkant van het park in het groen te zetten. De rest van het park is nog niet ingeplant, omdat het natte weer in het plantseizoen te lang heeft aangehouden. Deze beplanting zullen wij nu in het najaar aanbrengen.

Bij de hoofdingang van het park hebben wij de trap weer teruggebracht. Bij het ontstaan van het park was op deze plaats ook al een trap aanwezig. In de loop der tijd is deze trap weggehaald. Naast de trap hebben wij ook de muurtjes rondom de muziekkoepel teruggeplaatst. De toegangsbruggen aan de west- en oostzijde van het park zijn ook vervangen. De werkzaamheden in het rosarium vorderen gestaag. De plantvakken zijn uitgezet en de paden zijn hier inmiddels opnieuw gelegd.

De komende weken zullen wij de banken, prullenbakken, speeltoestellen en lichtmasten plaatsen. Wij hebben acht sponsors (4 particulieren en 4 bedrijven) gevonden voor de banken. De betreffende banken zullen voorzien worden van een messingplaatje met tekst.

Wat de volière betreft zijn wij nog in gesprek met de Friese Poort in Sneek. Wij hopen dat zij de volière willen bouwen. Als dit doorgaat kan de volière halverwege volgend jaar klaar zijn en zullen wij het park dan officieel openen.

Hoewel wij in het najaar nog het grootste deel van de beplanting moeten aanbrengen begint de herinrichting haar einde te naderen. Wij hopen op 1 juli het park weer open te stellen.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden in het Julianapark, dan kunt u contact opnemen met de heer K. Wijma, telefoonnummer 57 87 36.