Politie Groningen

Zaterdag 16 juni 2007

Provincie Groningen, 16-06-2007

Scheemda: grootscheepse verkeerscontrole

De politie heeft vrijdagavond samen met een aantal partners op de A7 bij Scheemda een grootscheepse verkeerscontrole gehouden. De verkeerscontrole die begon om 19.00 en eindigde rond 01.00 uur werd georganiseerd samen met de Douane, Veilig Verkeer Nederland, Belastingdienst en ANWB. In totaal zijn bijna 1500 voertuigen gecontroleerd en zijn circa 140 bekeuringen uitgedeeld. De meeste bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van de juiste papieren. Ook werden boetes uitgedeeld voor technische gebreken aan voertuigen. Defecte verlichting kon ter plaatse worden gerepareerd door de ANWB. Enkele bestuurders hadden drugs bij zich, waarbij vooral een kofferbak met 400 stekjes hennepplanten opviel. Drie bestuurders bleken te hebben gedronken. Ook werden een slag- en een steekwapen in beslag genomen. Aan de controle namen 69 medewerkers deel, waarbij de politie vooral ook vrijwilligers inzette.

Hoogezand/Groningen: vrouwen beroofd

Een 22-jarige vrouw uit Hoogezand is zaterdagnacht rond 2.20 uur in de Goeman Borgesiusstraat in haar woonplaats beroofd van haar waardevolle spullen. Ze werd aangesproken door drie mannen die haar vervolgens een klap gaven. De mannen gingen er daarna vandoor. Twee van hen vertrokken op een bromfiets. De andere verdachte liep weg in de richting van de Troelstralaan. De politie doet onderzoek naar de beroving.

Donderdagnacht werd in de Friesestraatweg in Groningen een 26-jarige inwoonster van de Stad beroofd van haar waardevolle spullen De vrouw werd van achteren aangevallen door twee onbekende mannen die haar sloegen en er vervolgens vandoor gingen. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie.

Ten Boer: nekklachten na aanrijding

Twee inwoners van Uithuizen zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Hogelandsterweg in Delfzijl. De 25-jarige automobiliste moest remmen bij een rotonde. Een achteropkomende automobiliste uit Delfzijl (39 jaar) merkte dit te laat op en reed tegen de achterkant van de auto. De 25-jarige automobiliste en haar 57-jarige passagiere zijn met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht.

Onstwedde: minibike in beslag genomen

De politie heeft vrijdagmiddag in Onstwedde een minibike in beslag genomen. Agenten zagen een 15-jarige Onstwedder rijden op het trottoir van de Dorpsstraat. Het voertuig bleek van een kameraad te zijn.

Zuidbroek: gewond na vechtpartij

Bij een vechtpartij in de Nijverheidsstraat in Zuidbroek is vrijdagavond een 44-jarige inwoner van die plaats licht gewond geraakt. De man had ruzie gekregen met een 24-jarige man uit Groningen. Een 23-jarige vrouw uit Groningen wilde dat de ruzie stopte en dreigde de Zuidbroekster met een scherp voorwerp. De politie heeft de betrokken meegenomen voor verhoor en onderzoekt de zaak.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft vrijdagmorgen in een bovenwoning aan de Noorderpoortsingel in Groningen een hennepkwekerij ontmanteld. Een 27-jarige onderbuurvrouw klaagde over water dat van boven in haar woning terecht kwam. Toen agenten een kijkje gingen nemen, troffen zij in de bovenwoning een kwekerij aan met 347 planten. Het energiebedrijf constateerde bovendien dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. De planten en de onderdelen die bij de kwekerij horen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie doet verder onderzoek.

Groningen: jonge tieners aangehouden

De politie heeft vrijdagavond op de Abrug in Groningen drie inwoners van Groningen (12, 13 en 14 jaar) aangehouden voor mishandeling. De drie hadden eerder die avond op de Westerhaven twee 12-jarige plaatsgenoten zonder aanleiding geschopt en geslagen. Even daarvoor was een melding bij de politie binnengekomen dat drie jonge tieners op de Vismarkt een 14-jarige Stadjer hadden mishandeld. De drie verdachten worden voor beide incidenten verantwoordelijk gehouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau.

Groningen: serveerster beroofd van geld

De politie heeft vrijdagavond een 20-jarige man uit Peize aangehouden voor diefstal. Een 22-jarige serveerster stond buiten bij een terras op de Grote Markt toen de verdachte vanuit het niets een potje met geld van haar dienblad griste. De serveerster ging samen met enkele omstanders achter de man aan. Een 44-jarige portier kreeg de Drent te pakken, maar liet hem los toen bleek dat hij een scherp voorwerp uit zijn broek wilde halen. Enkele agenten wisten de verdachte enkele minuten later te achterhalen en hebben hem aangehouden. Hij is ingesloten.

Groningen: aanhoudingen na vervelend gedrag

Vier Friezen en een Amsterdammer zijn vrijdagnacht aangehouden op de Grote Markt in Groningen. Een 32-jarige man uit Bakkeveen gedroeg zich vervelend en kreeg een bon voor baldadig gedrag. Hij accepteerde dit, maar zijn kompanen niet. Drie plaatsgenoten (26, 31 en 33 jaar) en de 21-jarige Amsterdammer richtten zich tegen de agenten. Na enkele waarschuwingen werden zij ook aangehouden. De 26-jarige Fries verzet zich zo hevig dat hij kans ziet een van de agenten om de nek grijpt. Een collega weet de diender te bevrijden. De vier kompanen zijn meegenomen naar bureau en zijn ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bewoner houdt inbreker aan

Een bewoner van een pand aan de Juliana van Stolbergstraat in Groningen heeft vrijdagnacht een inbreker aangehouden. De 26-jarige inbreker was bezig in de woning toen hij werd overlopen door de bewoner die net thuis kwam. Een vermoedelijk tweede persoon wist te ontkomen. De verdachte is overgebracht naar een cellencomplex en is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man door ruit na ruzie

Bij een ruzie in de Muurstraat in Groningen is zaterdagmorgen een 26-jarige inwoner van Groningen door een ruit gevallen. Hij raakte daarbij licht gewond. De Stadjer kreeg om onduidelijke redenen ruzie met een vier mannen. Na wat duw- en trekwerk viel hij door de ruit. De politie doet onderzoek.

Provincie Groningen: alcomobilisten

Groningen - De politie heeft vrijdagnacht op de Beneluxweg in Groningen een 21-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden en hielden hem staande toen hij op de kruising met de Kardingerweg draaide en in tegenovergestelde richting wilde rijden. Uit de ademanalysetest kwam naar voren dat hij had gedronken. De Stadjer had ruim 1,0 promille in zijn bloed.

Vrijdagnacht werd op de Friesestraatweg in Groningen het rijbewijs van een 35-jarige automobilist uit Adorp ingevorderd. De politie kreeg een tip dat bij een tankstation nabij Slaperstil een auto stilstond met iemand achter het stuur die voortdurend het gaspedaal intrapte. Ter plaatse bleek dat de verdachte in slaap was gevallen en zijn auto nog aan stond. Doordat hij het gaspedaal al een tijd lang ingetrapt had, kwam er rook onder de motorkap vandaan. Hij is meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij bijna 1,8 promille alcohol in zijn bloed had.

Bedum - Een 48-jarige alcomobilist uit Rolde werd vrijdagnacht in Bedum betrapt. Agenten zagen de Drent rijden op de Stationsstraat en controleerden hem op rijden onder invloed. Hij had bijna 1,2 promille in zijn bloed.

Tripscompagnie De politie heeft op de Tripscompagniesterweg een 60-jarige automobilist uit Sappemeer aangehouden voor rijden onder invloed. De man was tegen de zijkant van een auto aangereden. Hij bleek 1,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Veendam Bij een verkeerscontrole op de Oude Bos in Veendam is vrijdagnacht een 29-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Agenten zagen de man van een afstand aan komen rijden, maar deze twijfelde zichtbaar over wat hij moest doen. Daarop werd de bestuurder langs de kant gezet en moest hij blazen. Toen bleek waarom hij twijfelde: hij had 1,5 promille alcohol in zijn bloed. Bovenden gaf hij aan dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de bestuurders.