Politie Gelderland-Zuid


Grote integrale veiligheidscontrole


Vuren, 16-06-2007 * Vrijdagavond werd tussen 19.30 uur en 02.30 uur een grote veiligheidscontrole gehouden door de politie. Politieteam Geldermalsen controleerde, het verkeer dat op de Zeiving in Vuren passeerde. In totaal waren 48 opsporingsambtenaren bij de controle betrokken. 93 keer is proces-verbaal opgemaakt.


Bij de controle werd samengewerkt met de afdeling Verkeershandhaving, het Korps Landelijke Politie Diensten, agenten in opleiding, de Douane en vrijwilligers van het promoteam van Veilig Verkeer Nederland. Behalve het doel om een gezamenlijke veiligheidscontrole te houden om de verkeerswetgeving te verbeteren, was ook het leveren van een bijdrage aan de veiligheidsbeleving onderdeel van deze controle.


De politie haalde het verkeer van de weg met behulp van motorrijders die de bestuurders overbrachten naar controleplaats. Weggebruikers zijn vooral gecontroleerd op de rijtechnische staat van het voertuig, de juistheid van papieren, het voeren van juiste verlichting, snelheid, gordel dragen voor- en achterin, rijden onder invloed, gevaarlijk /hinderlijk rijgedrag en verboden wapen- en/of drugsbezit


Resultaten


Tijdens deze nacht werden 250 blaastesten uitgevoerd waarbij vijf bestuurders het wettelijk maximum overtraden. Het hoogt gemeten werd 465 ugl. waar wettelijk 220 ugl. is toegestaan. In totaal zijn 93 overtredingen geconstateerd.


Tegen 10 autobestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor overschrijding van het geluidsniveau van hun uitlaat, twee voor het rijden met getinte ramen. Twee personen hadden opgelegde boetes niet betaald; 1 vonnis bedroeg 12.4000 euro de ander moest nog een straf van 42 dagen uitzitten.


Tweeëntwintig bestuurders droegen geen veiligheidsgordel. Van drie bestuurders is het kentekenbewijs ingevorderd.


Door de Douane is 2x keer bekeurd voor het rijden met rode diesel, 1x voor het niet voor handen hebben van een eurovignet en 1x voor een ombouw naar een kampeerauto.De overige bekeuringen zijn als volgt.


16 x niet kunnen tonen rijbewijs


5 x rijden zonder geldig rijbewijs


1x rijden met ontzegging rijbevoegdheid


3 x onverzekerd voertuig


2x negeren rood verkeerslicht


2 x onjuiste kentekenplaat


3 x gladde banden


5 x uitlaat niet in orde


6 x onjuiste / defecte verlichting voeren


1 x niet APK-gekeurde auto. (01)