Politie Gelderland-Zuid

Horecaproblematiek

Nijmegen, 16-06-2007 o Deze vrijdagnacht zijn verschillende personen in het Nijmeegse horecagebied aangehouden voor diverse overtredingen en mishandeling. Meerdere personen waren agressief naar agenten die hun werk deden. Ook tussen horecabezoekers onderling liep het soms spaak.

Lastig tegen de politie

Vrijdagavond zijn door de politie drie personen op de Molenstraat in Nijmegen aangehouden voor ambtsbelemmering, belediging van een politieambtenaar en/of mishandeling van politieagenten.

Agenten op de mountainbike hadden rond 02.30 uur een bemiddelend gesprek met een groep mensen op de Molenstraat. Hierna verliet de groep hen en liep richting een café. Een 42-jarige Nijmegenaar viel vervolgens de portiers aan, waarop hij werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde en opruiing. Tijdens zijn aanhouding uitte hij verschillende bedreigingen aan het adres van de politiemensen. Zij hebben daarvan aangifte gedaan. Een 40-jarige Nijmeegse probeerde de eerste aanhouding te voorkomen door de agent in zijn hand te bijten, te beledigen en te schoppen. Zij is opgepakt voor ambtsbelemmering. Vervolgens bemoeide een 38-jarige Nijmegenaar zich daar weer mee, door een agent bij de nek te grijpen. Ook hij is aangehouden. Zaterdag worden de verdachten verhoord door de recherche.

Slag met fles Een 18-jarige Nijmegenaar is vrijdagnacht aangehouden op de Grotestraat voor mishandeling. Hij sloeg in een café een 45-jarige plaatsgenoot met een fles op het gezicht. Dit was naar aanleiding van het feit dat de plaatsgenoot hem met een sigaret gebrand zou hebben.

De verdachte wordt langer vastgehouden. Het slachtoffer is door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Een 56-jarige Nijmegenaar is vannacht ook aangehouden voor mishandeling in een café aan de Grotestraat. Hij greep na een woordenwisseling met een andere bezoeker, deze bij de keel. Het slachtoffer wilde aangifte doen van de mishandeling. (01)

Laatst gewijzigd 16-06-2007 13:07 | © Politie Gelderland-Zuid |