Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 16-06-2007

Vrouw gewond na aanrijding
ASSEN Een 21-jarige passagier uit Amsterdam is vrijdagmiddag ter controle naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding. Een 35-jarige man uit Assen reed in zijn auto net voor de rotonde op de Rolderstraat en kon niet meer op tijd remmen. Hij botste tegen een 49-jarige bestuurster uit Veendam. De 21-jarige inzittende van deze auto klaagde over pijn in haar nek. (BPS 07-150260)

Aanrijding auto en bromfietser
EMMEN - Een 7-jarige jongen uit Emmen is vrijdagmiddag naar het ziekenhuis overgebracht. Een 35-jarige vrouw uit Emmen reed op haar bromfiets in de richting van het centrum, in de richting van de rotonde. Een 36-jarige man uit Emmen kwam vanuit de Laan van de Bork en wilde in de richting van de Laan van de Marel rijden. Tijdens het oversteken van de Houtweg zag de 36-jarige man de 35-jarige bestuurster over het hoofd. Het jongetje zat bij de man in de auto, maar zijn letsel is nog niet bekend. (BPS 07-150301)

Vrouw naar ziekenhuis met nekklachten
EMMEN Een 47-jarige man uit Schoonoord botste vrijdagmiddag op de Odoornerweg op een 21-jarige man uit Zwartemeer. De man uit Zwartemeer moest plotseling afremmen en de andere bestuurder zag dit te laat. Een inzittende, een 46-jarige vrouw uit Schoonoord, is met borst- en nekklachten naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd. (BPS 07-150306)

Politie houdt fietsendieven aan
EMMEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee 20-jarige jongens uit Emmen en Barger Compsacuum aangehouden. Een aantal jongeren stond bij het station aan de Verlengde Spoorstraat en gedroegen zich enigszins verdacht. Kort daarna zagen agenten dat de verdachten een fiets meenamen en het slot forceerden. De dieven zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-150436)
EMMEN Later die nacht is een 24-jarige jongen uit Emmen aangehouden aan de Spoorstraat. Ook hij wordt verdachte van het stelen van een fiets. Bij zijn aahouding kon de jongen zich niet legitimeren. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. (BPS 07-150466)

Inbraak in woning
Vrijdagavond zou zijn ingebroken in een woning aan de Den Bestenstraat. Het is niet bekend of er iets is weggenomen. De eigenaar deed aangifte en meldde dat het mogelijk om twee daders zou gaan. De politie is op basis van een signalement in de omgeving gaan zoeken, maar heeft nog geen aanhoudingen verricht. (BPS 07-150365)

Diefstal uit schuurtje
ASSEN Vrijdagmorgen is aangifte gedaan van inbraak in een schuurtje aan de Weidebeemd. Door een slot te forceren, wist men binnen te komen. Uit het schuurtje is onder meer een snorfiets (Gilera), een motorfiets (Yamaha) en motorkleding weggenomen. Even later is de motor door agenten teruggevonden aan het Ruskenbeemd. (BPS 07-150169)

Winkeldiefstal
ASSEN Een 37-jarige vrouw uit Assen is vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze was met kinderen aan het winkel en had goederen in haar buggy gelegd. De vrouw is meegenomen voor verhoor, maar ontkent dat ze de spullen heeft gestolen. (BPS 07-150313)

Vrouw doet aangifte van zakkenrollerij
ASSEN Een 79-jarige vrouw uit Dordrecht is vrijdagmiddag aan het Koopmansplein slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Haar tas stond open, terwijl zij deze had dichtgeritst. Het is nog niet bekend wat is weggenomen. (BPS 07-150249)
ASSEN De politie heeft vrijdagavond een 20-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden op het Burgemeester Dreuplein. De man zou een ruit hebben vernield van een supermarkt. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-150387)

Jongeren vernielen ruit
KLAZIENAVEEN De politie heeft vrijdagavond drie jongens van 11, 14 en 15 jaar oud uit Klazienaveen staandegehouden. Buurtbewoners hebben de verdachten overgedragen aan de politie. De jongens zouden in een leegstaand pand een ruit hebben vernield. De jongens zijn aangesproken op hun gedrag en hun namen zijn genoteerd. (BPS 07-150371)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.