PERSBERICHT VLUCHTELINGENCOLLECTIEF 2007-06-15

SCHIPHOLBRAND: BARBERTJE MOET HANGEN - HOOFDSCHULDIGEN VRIJ-UIT

Voormalig minister Verdonk liet in moordend tempo deportatie-centra bouwen.Vervolgens moest door corrupte managers, ondeskundig personeel en brandonveilige gevangenissen wel iets mis gaan: 1 peuk was genoeg om een vleugel met 11 bewoners te verbranden.

Jammergenoeg wordt voor het eerst de werper van de peuk verantwoordelijk enkrijgt drie jaar cel terwijl de ware schuldigen voorlopig vrijuit gaan. Zelfs de slachtoffers en nabestaanden protestesteren tegen deze klassen-justitie; vreemdelingen-justitie was al zo gepoliticeerd.

Welsiwaar wordt ook technisch verantwoordelijk justitie-personeel vervolgd omdat zij zeer verwijt-baar een brandende cel niet afsloot en aan de verkeerde kant begon met ontruimen zodat 11 mensen vergeefs om hulp schreeuwden en levend verbrandden.

Ook corrupte managers worden vervolgd omdat zij met mensenlevens speelden door bewsut regels aan hun laars te lappen. Tenslotte stapten twee verantwoordelijke ministers op omdat zij zich kritiekloos lieten opzwepen door de schreeuwende behoefte aan deportatie-capaciteit van collega Verdonk.

HOOFDSCHULDIGE VRIJUIT

Maar de morele hoofdschuldige gaat helaas vrij-uit. Mevrouw verdonk heeft wel degelijk bloed aan haar handen en zou ook om andere redenen niet misstaan voor een mensen-rechten-tribunaal. De VVD probeert driftig van haar af te komen nadat zij zich door hen naar believen liet gebruiken als uitvoerder van onmenselijk beleid voor de nodige afschrikkin, nu te lastig wordt en misschien in de toekomst tegenover een commissie rekenschap moeten af leggen over haar mislukte beleid.

VVC, De Vries, 06 - 38.38.62.58