PERSBERICHT VLUCHTELINGENCOLLECTIEF LEEUWARDEN

GENERAAL PARDON: WEB-SITE EN NIEUWE ACTIE "2.600 GEZICHTEN"

Vluchtelingencollectief heeft na rijp beraad besloten dat langdurige actie nodig is voor de circa 2.600 vluchtelingen die door een "foutje" in de advisering tijdens de kabinets-formatie buiten de boot zijn gevallen bij het Generaal Pardon.

Het gaat om het deel van de "26.000" dat gehoor gaf aan de opdracht om het land te verlaten en elders overleefde bij vrienden en familie. Hans Spekman van de PvdA beijverde zich bij het recente pardon-debat voor deze groep maar stuitte op een veto van het CDA en de dreiging met een crisis.

Ook INLIA deed vergeefs een beroep op het CDA voor de "Dublin-clemanten".

Het is te gek voor woorden dat deze mensen, die op geen enkele wijze afwijken van de andere pardon-klanten, op deze wijze worden gediscrimineerd en alsnog worden uitgezet en door mw Albayrak zelfs worden bestempeld als "asiel-hoppers". Het was toch de noodopvang die illegaal was en niet de landverlaters!

BLIJVENDE CONFRONTATIE EN OPROEP TOT BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID

VluchtelingenCollectief zal de coalitie, de media en de samenleving zonodig vier jaar lang blijven wijzen op het het schrijnende onrecht en de betreffende vluch- telingen consequent adviseren om niet mee te werken aan vertrek (hun situatie wijkt immers niet af van de overigen) en te wachten op een volgende regeling of (meer waarschijnlijk) een latere correctie van de regeling.

Inmiddels is een WEB-site in voorbereiding. Na "26.000 gezichten" ligt de naam voor de hand: "2.600 gezichten".

VVC, J.B. de Vries, 06 - 38.38.62.58