Ingezonden persbericht


Na ruim 8 uur racen moet Racing for Holland zich vanuit het achterveld naar voren vechten. Het team ligt momenteel op een 35e plaats. De terugval werd veroorzaakt door een technisch probleem, wat ervoor zorgde dat Jeroen Bleekemolen spinde, waarbij de Dome schade opliep.

Na de traditionele show op de startgrid begon om 15.00 uur de 75e 24 uur van Le Mans. Jan Lammers nam de start en de eerste twee 'stints' voor zijn rekening. De openingsfase van de race was zeker enerverend te noemen. Eerst zorgde een plotselinge regenbui achterop het circuit voor een safetycar, daarna crashte een van de kanshebbers voor de overwinning, de nr 3 Audi R10 hard bij Tertre Rouge en viel uit. Ook een van de Corvettes is al uit de strijd.

Na Jan Lammers nam David Hart het stuur over, maar vanwege reparatiewerkzaamheden aan de vangrail, vanwege de crash van de Audi zat Hart vrijwel zijn gehele stint achter de safety car. Een paar regenbuien zorgden nog voor plotselinge pitstops om over te gaan naar regenbanden, maar inmiddels is het droog en goed weer op het Circuit de La Sarthe.

Jeroen Bleekemolen begon, na de reparaties aan de auto, rond 8 uur aan zijn drievoudige stint, daarna nam Jan Lammers het stuur weer over.

Jan Lammers; "Het begin was goed, het tempo zat er voor ons doen goed in. Toen die best felle regenbui naar beneden kwam moest ik even denken aan 2001 toen hetzelfde gebeurde en ik een rondje te lang op slicks bleef rijden, waardoor ik spinde en schade had. Nu wou ik dat risico niet lopen, maar dat pakte niet helemaal goed uit. De regen zette niet door, waardoor we wat verloren. Had het wel doorgezet dan hadden we een groot voordeel gehad. Een volgende keer hopen we wel de juiste gok te nemen".

David Hart; "Ik heb me nog niet echt kunnen vermaken op de baan door die safety car. Hopelijk kan ik straks wat meer gas gaan geven".

Jeroen Bleekemolen; "Ik had een probleem met mijn dashboard en stuur, waardoor ik bij het uitkomen van de Playstation chicane ineens niet meer kon sturen. Ik stond wel vol op het gas en spinde achterwaarts de vangrail in. Het is knullig dat zoiets gebeurd, maar gelukkig kon ik de auto wel terugbrengen. Na de reparaties gingen mijn stints best goed. De auto voelt ook goed aan".

Het is inmidels nacht op Le Mans. Morgenochtend is de volgende Le Mans update van Racing for Holland.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal http://photos.janlammers.com