Gemeente Amersfoort
Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 083

datum: 11 april 2007

Activiteitenprogramma 16 en 17 juni bekend

Amersfoortse Familiedagen in het teken van groen, water en jeugd

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2007 zijn de Amersfoortse Familiedagen. Tijdens deze bijzondere dagen staat Amersfoort bol van kunst, cultuur, sport, spel, natuur en historie. Naast het jaarlijks terugkerende programma met rondleidingen, workshops en voorstellingen zijn er spetterende activiteiten in de Eemhaven, een game-event voor jongeren in De Flint en stellen particulieren hun tuin open voor bezichtiging. Eind april staat het volledige programma op de website www.amersfoortsefamiliedagen.nl.

Nieuw in 2007!

Open tuinendag: laat in uw tuin kijken!

Amersfoort is groenste stad van Nederland. In de binnenstad en rondom Park Randenbroek worden bewoners uitgenodigd hun tuin open te stellen voor publiek. We maken een wandelroute langs de stadstuinen en particuliere tuinen. Particulieren die hun tuin open willen stellen voor publiek kunnen zich aanmelden via de website.

Spetterende activiteiten in de Eemhaven

Op zaterdag 16 juni nodigt Kanovereniging Keistad bewoners van Amersfoort uit om met hun straat mee te doen aan een C-10 race. Wie roeit met 10 personen het snelst heen en weer tussen fietsbrug en Koppelpoort?
Op zondag 17 juni is de eerste editie van de enige echte Amersfoortse Badkuiprace. 9 Badkuipen zijn beschikbaar om uit te maken wie de enige echte en snelste badkuiprace aflegt.
Teams (voor de C-10 race) en individuele belangstellenden (voor de badkuiprace) kunnen zich nu al aanmelden via de website www.amersfoortsefamiliedagen.nl.

Game-event in De Flint

Kolonisten van Catan, Machiavelli, Warhammer, Larpgamen. Zondag staat de Stadshal in De Flint in het teken van bord- en computerspellen. Jongeren kunnen meedoen aan lokale wedstrijden, kennismaken met de nieuwste computergames en kijken naar demo's van games die studenten van HU Amersfoort zelf ontworpen hebben.

Informatie: Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) 033 469 42 82, b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.

---- --