Ingezonden persbericht

Persbericht 'Embrace Tour' 2007 met Kees Kraayenoord en Band

Na het grote succes van de twee voorgaande tournees, waar in totaal ruim 15.000 mensen op af kwamen, komt er ook dit jaar weer een landelijke tour met Kees Kraayenoord en Band. In de maanden juni en juli zullen opnieuw in samenwerking met een heel aantal kerken verspreid door het hele land prachtige optredens worden verzorgd.
Meer informatie via de website: www.keeskraayenoord.nl Kaartverkoop via www.interticket.nl.

De eerste tour, 'Broken', werd in november vorig jaar gevolgd door de 'Hope Tour'. De komende tour heeft als titel 'Embrace' gekregen. Kees: 'God wil geen God op afstand zijn, geen God 'van horen zeggen', maar van intimiteit en geborgenheid. Hij wil niets liever dan Zijn eeuwige armen om ons heen slaan, ons dicht bij Zijn hart houden'.

Bijzonder aan de 'Embrace Tour' is dat het koor Forever Worship zal meereizen langs de vijf locaties die Kees & Band aandoen. 'Mede daardoor belooft het een bijzondere tour te worden', zo laat het management weten. 'We hopen dat veel bezoekers geraakt zullen worden door het thema, door de liefde van God voor gebroken mensen. We zijn er trots op dat Kees en zijn volledige band met dit koor zal samenwerken. Dat maken we niet vaak mee, en de bezoekers ook niet'.
Forever Worship (voorheen Ronduit Gospel Choir), o.l.v. Marcel Koning, is een geweldig koor dat al eerder het podium deelde met andere aanbiddingsleiders zoals Darlene Zschech van Hill Songs, Travis Cottrell en Brian Doerksen.

Tijdens de 'Embrace Tour' zal het bekende repertoire van de eerdere CD's uitgebreid worden met een aantal nieuwe nummers. Kees: 'Ik ben erg benieuwd hoe onze nieuwe nummers 'vallen'. Zelf ben ik erg blij met de nieuwe nummers die ik in de afgelopen periode in Nashville USA en Engeland heb mogen schrijven. Voordat we ze gaan opnemen is het leuk om er alvast een paar te doen, als try out, zou je kunnen zeggen. Natuurlijk zie ik er ook naar uit met Forever Worship een aantal gezangen te zingen zoals ze op de CD Jezus, leven van mijn leven staan. Door de koren die meewerkten aan deze CD (Benediction uit Enschede; Onderweg uit Almelo; Mozaïek uit Goor; Shine uit Nijverdal; Young Church Singers en Next Generation uit Apeldoorn) klinkt de CD heel groot en energiek. We willen proberen om deze avonden net zo energiek en groots te maken. We gaan er voor de volle 100% voor!', aldus Kees.

De 'Embrace Tour' data en locaties zijn:
Za. 16 Juni Bunschoten - Spakenburg
Vr. 22 Juni Zwolle
Za. 30 Juni Dordrecht
Vr. 6 Juli Noordwijkerhout
Za. 7 Juli Hoogezand

Deze tour is mede mogelijk dankzij: World Vision, Athletes in Action en Gabriël Financiële Bescherming.
Powered by Bright FM

De kaartverkoop is gestart!
www.interticket.nl

Bron: Management Kees Kraayenoord

---- --

Visie Embrace Tour 2007

Enige tijd geleden was ik in overleg met één van de medewerkers van World Vision. We zaten met elkaar wat ideeën uit te wisselen over een reis naar Afrika die we in 2008 hopen te maken. Ze sprak, zoals altijd, vol overgave over het werk van World Vision, de kinderen in nood en haar visie voor deze trip. In dat gesprek liet ze een Engels woord vallen dat me niet los liet. Ze sprak over de 'Embrace trip'. De dagen na ons gesprek bleef dat woord 'Embrace' maar door mijn hoofd malen. Het betekent 'omarmen' of 'omhelzen', wat van 'om de hals vallen' komt. Wat een mooi woord. En nog mooier, wat een betekenis! Wat een beeld! Ik dacht meteen terug aan mijn reis naar Tanzania in 2004 en aan de vele kinderen die we daar mochten ontmoeten. Beter gezegd, ik dacht terug aan de vele kinderen die we daar mochten omhelzen. Als Nederlanders zijn we soms wat gereserveerd als het gaat om elkaar omarmen. Maar deze kinderen waren zo open en enthousiast. Ze hingen letterlijk om mijn nek. Ze vielen me om de hals!
Dat beeld liet me niet meer los. Wat is het mooi om mensen te kunnen omarmen, ze aan te raken, je letterlijk met hen te verbinden. Dat kan zijn in iemands verdriet, in hun nood of in hun gebrokenheid. Maar ook in hun vreugde en blijde momenten. En wat geweldig als iemand òns omarmt, in onze momenten van vreugde of verdriet.

Is het met het verhaal van God en zijn kinderen niet net zo? Denk alleen al het verhaal dat Jezus ons vertelt in Lucas 15, het verhaal van 'de terugkeer van de zoon'. Jezus vertelt: Zijn vader zag hem in de verte al aankomen. Hij kreeg medelijden en rende op zijn zoon af, viel hem om de hals en kuste hem. In het licht van dit verhaal dacht ik een paar jaar geleden na over mijn eigen terugkeer naar de Vader en wilde ik als uiting van dank en liefde een lied schrijven voor God. Het werd 'Falling in Love'. Ook toen al sprak het beeld van 'Omarming' mij enorm aan:

Dear Father, You're eyes have searched the earth for me
Then You found me, I was broken and unclean
But You did not walk away, You picked me up instead
You held me in your arms, I do not comprehend
This love is overwhelming, I tend to walk away
I have nothing left to give You and I don't know what to say
But I'm falling in love.
(CD Broken, 2005)

.You held me in your arms. God is een God van de omarming! De bijbel zegt in Dt. 33: 27 Van oudsher is God een schuilplaats, zijn armen dragen u voor eeuwig. Hij houdt zoveel van ons. Jezus vertelt dat de verloren zoon zich niet eerst hoefde te wassen voordat de vader hem om de hals viel.

Wij willen als band samen met het management/team de komende periode heel graag gaan werken met dit beeld van een liefhebbende God die als een vader ons omarmen wil. En dat beeld laat ons niet onverschillig. Het verandert ons. Een nieuw lied, wat ik onlangs in Engeland met Noel Richards voor onze nieuwe CD heb mogen schrijven, zegt: 'Use my voice to tell your story. Use my arms to hold the lonely'. God maakt van ons mensen die ook op onze beurt, namens Hem, anderen mogen opzoeken en omarmen.

Daarom vinden we het een voorrecht om na de 'Broken tour' en de 'Hope tour' (beide in 2006), dit jaar in juni en juli de 'Embrace tour' te organiseren.
Eigenlijk was dit direct voor ons het logische vervolg op de beide voorgaande tours.
Voor data en locaties, zie www.keeskraayenoord.nl en www.interticket.nl

Ik noemde al even de 'Embrace trip' naar Afrika. Maar er komen nog meer activiteiten aan die we onder de noemer 'Embrace' willen organiseren. Daarover later meer. Ook zullen we binnenkort meer kunnen vertellen over onze nieuwe Engelstalige CD.

In His Embrace,

Kees Kraayenoord

---- --