Gemeente Hengelo

Spoorwerkzaamheden Hengelo

In het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 juni vinden er verschillende werkzaamheden plaats aan het spoor.

Fietstunnel Grobbenweg

ProRail bouwt sinds oktober 2006 namens de gemeente Hengelo een fietstunnel onder de spoorbaan ter hoogte van de Grobbenweg. Van zaterdag 16 juni 01.00 uur tot en met zondag 17 juni 05.00 uur vindt het inschuiven van het tunneldek in het spoor plaats. Daarnaast worden seinwerkzaamheden uitgevoerd. De aannemer werkt in dit weekend niet alleen overdag, maar ook s nachts.

Vernieuwing wissels emplacement Hengelo

In opdracht van Prorail vernieuwt aannemer BAM Rail BV drie wissels op het spooremplacement in Hengelo. De aannemer werkt van zaterdag 16 juni 01:00 uur tot en met maandag 18 juni 05:00 uur aan het vernieuwen van de wissels, het ballastgrind en de dwarsliggers.

Spoorbrug Anninksweg

In opdracht van ProRail werken de aannemers VolkerRail Services en De Boer & De Groot zaterdag 16 juni aan het spoor ter hoogte van de spoorbrug Anninksweg. Van 00:00 uur tot en met 20:00 uur vindt naonderhoud aan de spoorbrug en liggingsonderhoud aan de aansluitende sporen plaats en wordt de bovenleiding aangepast.

Hengelose Es

In opdracht van ProRail werkt aannemer Van der Worp Civiel in de periode van zaterdag 16 juni 0.00 uur tot en met maandag 18 juni 05.00 uur aan het spoor tussen de Kuipersdijk in de gemeente Hengelo en de kruising Lonnekerbrugstraat/ Kanaalstraat in de gemeente Enschede.

De genoemde data zijn onder voorbehoud. Onvoorziene omstandigheden, zoals het weer, kunnen aanpassingen in de planning van de werkzaamheden noodzakelijk maken.

De aannemers proberen de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. Het is echter mogelijk dat u hinder in de vorm van licht en geluid zult ondervinden. Wij vragen uw begrip voor het ongemak.

Gevolgen treinverkeer

De werkzaamheden hebben behalve voor u als omwonende ook gevolgen voor treinreizigers. In dit weekend vinden er naast spoorwerkzaamheden in de gemeente Hengelo ook spoorwerkzaamheden plaats in de gemeenten Enschede, Almelo, Wierden en Oldenzaal. Er is daarom geen treinverkeer mogelijk van en naar Hengelo, Enschede, Almelo, Wierden en Oldenzaal. ProRail adviseert reizigers voor het plannen van hun reis www.ns.nl en/of www.syntus.nl te raadplegen, te kijken op Teletekstpaginas 751 en 754 of te bellen met nummer 0900-1475 ( 0,35 p.m.).

Vragen of klachten over de werkzaamheden?

Voor vragen of klachten over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met het team Publiekscontacten van ProRail via telefoonnummer (030) 235 6266 of per e-mail naar publiekscontacten@prorail.nl onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Voor het project Grobbenweg is bij de gemeente Hengelo uw contactpersoon Frits Heinrich, telefoon: (074) 245 9584 (tijdens werkdagen).