Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland

www.skatebond.nl


Duizend deelnemers verwacht aan Holland Inline Cup in Zaanstad


Met naar verwachting circa 1000 deelnemers, wedstrijd- en toerrijders samen, behoort de Univé Holland Inline Cup in Zaanstad, zaterdag 16 juni, tot de grootste skeelerevenementen van het land. Aan de start van dit evenement, ook bekend onder de naam Skeelerronde Zaanstad, verschijnen toppers bij de A-rijders, onder wie de Fransman Cédric Michaud die al vier keer won in Zaanstad, Arjan Smit (Nijeveen), de winnaar van vorig jaar, Roy Boeve (Kampen) en Nederlands kampioen Geert-Jan van der Wal (Urk). Ook van namen als Ingmar Berga (Hoogeveen), Arjan Mombarg (Vorden) en Willem Hut (Groningen) mag het een en ander worden verwacht.


Roy Boeve staat tweede in het HIC-klassement na de eerste etappe in Bantega, en werd vorig jaar ook tweede in Zaanstad. Tot de kansrijke outsiders behoort Hermen van der Wal, derde op het NK (42 km), derde in het HIC-klassement en vorig jaar in Zaanstad vierde. Dan zijn er de Belgen Stijn Van Hove, Frank Fiers, houder van het werelduurrecord, Sven Mallezie en de Australiër Joshua Lose.
Het wordt de tweede etappe van de Holland Inline Cup. Voor recreatieve rijders is dit een kans om op hetzelfde parcours als (inter)nationale skeelervedetten een sportieve prestatie te leveren.
De route is een ronde van 33 km door de Zaanstreek, langs de groene randen van de stad en door alle zeven kernen van Zaanstad: Zaandam, Koog aan de Zaan, Zaandijk, Wormerveer, Krommenie, Assendelft en Westzaan. Traditiegetrouw staat er veel publiek langs het parcours.


De wedstrijdtoppers, de A- en B-rijders, starten om 18.00 uur en leggen deze ronde tweemaal af, alle overige categorieën één keer. Ook de toerrijders doen 33 km.
Voor minder geoefenden en jeugd is er het rondje HalfOm over 14 km. Dit blijkt al een paar jaar een succes. Deelnemers onder 16 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.


Ook een peloton vrouwen gaat even na 18.00 uur in een wedstrijd over 33 km van start. Kanshebbers zijn de Australische Angeline Thomas, Jannitta Spigt (Apeldoorn), Nederlands kampioene Marieke van Hoek (Wassenaar) en Mariska Huisman (Andijk).
Verder vertrekt in Zaanstad een groot peloton C-rijders en veteranen.


De toerrijders en de deelnemers aan de businessrace, voor bedrijven, scholen en instanties, vertrekken om 19.30 uur voor een ronde van 33 km, direct gevolgd door de overige toerrijders.
Namen voor de businessrace kunnen nog tot en met woensdag 13 juni worden ingevuld of gewijzigd via www.skeelerronde-zaanstad.nl. Toerrijders kunnen op de wedstrijddag vanaf 17.30 uur nog bijschrijven in sporthal De Vang.
De wegen zijn zoveel mogelijk afgezet door verkeersregelaars. Tijdens de tocht krijgen de deelnemers drinken. Het dragen van een helm is verplicht. Bij sporthal de Vang wordt (zolang de voorraad strekt) de mogelijkheid geboden om helmen te huren. De start en finish zijn in de Peperstraat in het centrum van Zaandam. Kleedgelegenheid, rugnummers en prijsuitreiking in sporthal De Vang aan de Koningscheelstraat 1. Meer informatie op www.skeelerronde-zaanstad.nl en www.skatebond.nl.
Tijdens het evenement worden foto's van alle deelnemers genomen, die binnen enkele dagen na het evenement te zien zijn op www.aktiefoto.nl. De foto's kunnen ook worden besteld.
Op de Peperstraat worden dit jaar voor het eerst demonstraties Bodyjam gehouden door Fresh Fitness. Zowel rijders als toeschouwers kunnen meedoen met deze 20 minuten durende work-outs om 17.15 uur, 18.00 uur en 19.30 uur. Deelnemers aan de skeelerronde ontvangen een dagpas en kunnen kennismaken met Fresh.


De Univé Holland Inline Cup omvat vier skeelerklassiekers. Daarin vertrekt een massa subtoppers en toerrijders direct achter een veld internationale topskeelers. De eerste etappe is 12 mei verreden in Bantega, er volgen er nog twee, 18 augustus in Hallum (Bartlehiemtocht) en 15 september de finale in het Gelderse Alem.


De deelnemerslijst van alle wedstrijdcategorieën is te vinden op www.skatebond.nl. Klik hiervoor op 'Speed', vervolgens op 'Competities en wedstrijden', 'Wedstrijdkalender', klik op de datum van het evenement en vervolgens op 'Aanmeldingen' bovenaan de pagina.