Ingezonden persbericht

* persbericht *

Unicum opent haar nieuwe deuren

Zo kort na de promotie naar de derde klasse blijft het de Lelystadse voetbalclub Unicum voor de wind gaan. Op zaterdag 16 juni is om 14.00 uur de officiële opening van het nieuwe clubgebouw en wordt het elftal nogmaals in de bloemetjes gezet. Bij de opening zijn de betrokken wethouders van de gemeente aanwezig en ook de KNVB die nog een verassing in petto heeft. 's Morgens organiseert de club het traditionele Hoge Hoeden Toernooi voor al haar leden en 's middags is er een wedstrijd van het eerste elftal tegen een selectie van de overige spelers.

Met de realisatie van het clubgebouw neemt Unicum afscheid van een wekelijkse strijd om kleedruimten beschikbaar te maken. In het gebouw zitten 12 kleedkamers, het wedstrijdsecretariaat, een bestuurskamer, een bespreekruimte en een ruimte voor de fysiotherapie. Naast het clubgebouw dat is ontworpen door Atelier Dutch uit Almere en door BAM gebouwd, wordt ook het nieuwe clublogo in gebruik genomen. Onder begeleiding van een interne commissie heeft Networkers dit logo belangeloos ontworpen. In dit logo komt de verbinding tussen de voetbalvereniging en de inpoldering op robuuste wijze tot uiting.

Met meer dan 40 teams en ruim 600 leden is Unicum een belangrijke sportvereniging in Lelystad. Als gevolg van het wijkontwikkelingsplan waren er ingrijpende maatregelen noodzakelijk rondom het complex van de vereniging. Daar heeft Unicum in alle opzichten aan meegewerkt en plukt ze nu de vruchten: een compleet nieuw clubgebouw waarmee de vereniging jarenlang vooruit kan. Op het complex vinden inmiddels allerlei andere sportieve zaken plaats: de sportlessen van de Arcus, de naschoolse opvang van SportyKids en de Toerclub Flevoland vinden hier hun basis.

In alle opzichten heeft Unicum een sprong voorwaarts gemaakt. Op sportief gebied heeft Unicum gewerkt aan een kwaliteitsimpuls in het technisch kader. Vanaf de pupillen zie je een trend omhoog die ook in de jeugd en senioren niet lijkt te stuiten. Unicum handhaaft zich in de hogere regionen van de competities. Dus ook op sportief gebied gaat het Unicum voor de wind. Met het nieuwe clubgebouw is Unicum klaar voor de toekomst. Een degelijk en zeer functioneel gebouw biedt Unicum heel veel perspectieven.

De leden zijn erg belangrijk voor Unicum. Unicum is er als vereniging niet alleen voor maar ook door haar leden. Zonder een enorm legioen aan vrijwilligers is het niet mogelijk om elke zaterdag weer de wedstrijden te spelen. De eerste vrijwilligers zijn zaterdags al even na 7 uur paraat en de laatste vrijwilliger sluit pas na 7 uur 's avonds de tent: een klokje rond. In die tussentijd hebben minstens 75 mannen en vrouwen als vrijwilliger een steentje bijgedragen. Zonder deze vrijwilligers is er geen Unicum.

Op de grote feestdag zijn er talrijke activiteiten opgezet om de leden en overige bezoekers te amuseren. Om 11 uur start het Hoge Hoeden Toernooi (inschrijven vanaf 10 uur) en op het veld verzorgt SportyKids allerlei leuke en sportieve activiteiten. Om 14 uur zal het nieuwe logo van de vereniging worden onthuld. De KNVB heeft dan voor één van de bestuursleden nog een verassing en dan is het voetballen geblazen: Unicum probeert met de beste inzet haar eigen eerste elftal te verslaan. Dat zal niet makkelijk worden, dit team is immers net gepromoveerd naar de derde klasse. De kans op een echte stadsderby met de grote broer SVL staat in het verschiet. Op het openingsfeest organiseert Unicum een loterij om de inrichtingskosten van het nieuwe clubgebouw te dekken. Heel veel bedrijven hebben deze loterij gesponsord.

Niet ter publicatie:

Voor meer informatie

Paul J.M. Ruisendaal
Voorzitter vv Unicum
Mobiel: 0653 312 474

---- --