Nederlandse Tafeltennisbond


Een halve eeuw toernooien in Overasselt.

14-06-2007
De tafeltennisvereniging OTTV organiseert voor de 50^ste keer het OTTV-Invitatietoernooi.

Veel NTTB-leden hebben in de loop der jaren meegespeeld aan dit toernooi, waar gezelligheid een belangrijke factor is. Zo in de laatste helft van juni zien de meeste deelnemers het als een afsluiting van het tafeltennisseizoen. In vroeger jaren speelden senioren en jeugd op 1 dag en was het evenement verdeeld over meerdere zalen. Zo was er een grote feesttent, die al was opgezet voor de komende kermis in Overasselt. Verder de zalen van de café's De Zon en De Ster, de gymzaal en het plaatselijke verenigingsgebouw. Soms liep men van hot naar her om op tijd achter de tafel te staan. Hoewel er uiterst serieus gespeeld werd, was er ook tussendoor wel een biertje voor de dorst. Hoe kan het anders in een zaaltje bij een café en dan midden in juni.

Uit de goede oude tijd herinneren we ons Louis Derks als toernooileider. Al weer heel wat jaren is het Jos van den Berg die deze functie heeft en samen met zijn echtgenote Trees, Aloys Arts en Sjaak van Raay de wedstrijdleiding beheert. Waar nodig bijgestaan door bondsvertegenwoordiger Jennie Geurts.
Daarnaast dragen alle OTTV-leden en oud bestuurslid Gerard van Haren hun steentje bij om alles goed te laten verlopen.

In die 50 jaar hebben heel wat bekende namen in Overasselt achter de tafel gestaan. We noemen de families van Spanje en Keen, de zusjes van Rijswijck, Jos Verhulst, Hans de Boer, Emily Noor en vele anderen. Tegenwoordig heeft ook Overasselt een sporthal. Op zaterdag 16 juni spelen daar de senioren deze 50^ste editie van het bekende toernooi en op zondag 17 juni is de zaal voor de jeugd.

Er wordt gespeeld in Sporthal De Passelegt, Ewijkseweg 11, 6611 AG in Overasselt.
Wie heimwee heeft gekregen kan even gaan kijken hoe dit 50^ste OTTV-Invitatietoernooi verloopt.

Voor zover bekend is dit het eerste toernooi dat het 50-jarig jubileum viert. Mochten er nog meer toernooien zijn met zo'n lange geschiedenis dan willen we dat graag horen op ctw@nttb.nl.
Ook andere jubilea zijn daar welkom