Racing for Holland start Le Mans 2007 als negende

Ingezonden persbericht

Jan Lammers - Racing for Holland

Aanstaande zaterdag om 15.00 uur start Racing for Holland de 24 uur van Le Mans als negende. De laatste twee kwalificatiesessies werden vandaag onder natte omstandigheden verreden zodat de tijden van woensdag door niemand verder verbeterd werden. Peugeot start vanaf pole, op de eerste rij vergezeld door Audi.

De eerste kwalificatiesessie van vandaag begon een half uur later dan gepland. Jan Lammers ging als eerste voor Racing for Holland de baan op met de Dome S101.5 Judd. Al snel kwam Lammers, net als andere teams, naar binnen toen een hoosbui het hele circuit blank zette. Toen de regen zo'n 20 minuten later stopte en de baan iets droger werd, was het de beurt aan David Hart om zijn ronden te rijden. Jeroen Bleekemolen kreeg het laatste half uur van de sessie, die ook een half uur later dan normaal eindigde.

In de tweede sessie ging Jan Lammers in het begin naar buiten voor een korte stint. Toen duidelijk werd dat er geen mogelijkheid was om voor het eind van de sessie de tijd van gisteren te verbeteren, de baan bleef de hele tijd nat, werd besloten om verder niet meer naar buiten te gaan.

Jan Lammers: "Het hele verhaal met onze gridpositie is vrij letterlijk in het water gevallen door het weer. Waar ik heel blij mee ben is dat zowel David, Jeroen en ikzelf hebben gereden onder deze moeilijke omstandigheden. Regen en weinig zicht. We waren allemaal naar omstandigheden tevreden. Voor zover je überhaupt voorbereid bent voor zo'n race denk ik dat we dat we het allemaal optimaal voorbereid zijn. Wat erg lastig is dat je niet heel goed kan beoordelen in het begin hoe nat het is. Je ziet niet echt regen, het is meer een nevel. Bij de Peugeots en de GT's is dat wat makkelijker, je ziet de regen op je voorruit komen en aan de hand van hoe hard je ruitenwisser moet werken kan je zien hoe hard het regent. Je kan het zomaar verkeerd inschatten en dan draait het op huilen uit. We hebben allemaal een ritme kunnen opbouwen. Binnen de mogelijkheden die we hadden denk ik dat we er klaar voor zijn".

David Hart; "Ik ben begonnen toen de baan wat droger was. Daar bereid je jezelf dan ook op voor. Ik ben gewend om met een voorruit te rijden en zoals Jan al zei kan je dan beoordelen hoe hard het gaat regenen. Dat had ik dus niet direct door, je gaat ook steeds later remmen omdat je lekker in die auto zit. Maar het wordt ook natter en dan heb je wel eens wat tricky momenten. Maar als je de tijden bekijkt, zeker in vergelijking met de wat 'minderen', die waren prima. Ik ben dus erg tevreden".

Jeroen Bleekemolen; "Tijdens de eerste training heb ik wat in de regen gereden. Dat ging hartstikke goed. Aan het eind van de training had ik de zevende tijd overall. Dat zag er gewoon goed uit. We zitten in de regen er goed bij. Je hebt sowieso al vijf diesels voor je die we op snelheid niet kunnen hebben. Een Pescarolo stond nog voor me en die zijn ook erg snel. Ik was niet ontevreden. Het ging gewoon lekker, ik zit lekker in de auto en het gaat allemaal goed. In de tweede sessie heb ik helemaal niet gereden. Dat was een bewuste keuze. We hebben allemaal onze rondjes gereden, je kan verder toch niet je tijd verbeteren en alleen maar dingen kapot maken".

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@racingforholland.com
Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal http://photos.janlammers.com