Asperges in 't Veld: Zomerkookfeest op unieke locatie in De Bilt


AMERSFOORT, 20070424 -- Op kookbezoek bij de aspergeboer. In het weekend van 16 en 17 juni zal er een professionele keuken opgebouwd staan bij de aspergeboer Piet Buis in De Bilt. Samen met vijf professionele chef-koks en een sommelier gaan de deelnemers midden in de natuur aan de slag met het witte goud, de asperges.

Steek je eigen asperges, geniet van een lekkere fles wijn en heb plezier in de keuken. Tijdens het evenement Asperges in 't Veld leren de deelnemers de lekkerste aspergegerechten maken temidden van de aspergevelden.

Piet Buis geeft eerst een rondleiding over de velden, waar de mensen zelf ook hun eigen asperges mogen steken. Onder het genot van een lekker glas wijn en het uitzicht op de velden gaan ze vervolgens de keuken in die bij de aspergeboer staat opgesteld. Vijf chef-koks, onder leiding van Koos de Laat, staan klaar om iedereen te helpen bij het maken van de gerechten.

De gerechten vormen een compleet drie-gangen menu dat helemaal gebaseerd is op asperges, dus ook het dessert! Voor de minder grote kookliefhebber wordt er tegelijkertijd ook een wijnproeverij gehouden. Na de workshop is het tijd om de zelf bereidde gerechten proeven onder het genot van lekkere wijnen die door VillaVino zorgvuldig geselecteerd zijn bij de gerechten.
VillaVino organiseert dit evenement in samenwerking met MasterClassCooking en Trends for Rent.

Voor meer informatie of reserveringen kunt u terecht op www.villavino.nl

Koos de Laat
Koos de Laat heeft jarenlange ervaring als chef-kok in gerenommeerde restaurants als de Hoefslag en Gravin van Buuren alwaar hij zijn kennis, passie en creativiteit voor eten en drinken heeft ontwikkeld. Tegenwoordig is hij de eigenaar van MasterClassCooking, waar hij onder andere bezig is met foodstyling, receptuurontwerp, kookdemonstraties en kookcursussen.





VillaVino