Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

Kick-off ENUM InnovatiePlatform Nederland

06/06/2007

Maandag 18 juni aanstaande vindt de kick-off plaats van het ENUM InnovatiePlatform Nederland waarmee het startschot wordt gegeven voor de daadwerkelijke uitrol van openbare user ('Public User') ENUM in Nederland.

U bent namens ENUM InnovatiePlatform Nederland en ENUM NL van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze bijeenkomst, uw organisatie kan immers ook een belangrijke rol spelen in de de uitrol van ENUM in Nederland en toekomstige toepassingen. De bijeenkomst vindt van 16.00 tot 18.00 uur plaats bij het ministerie van Economische Zaken te Den Haag. Deelname aan de kick-off bijeenkomst is kosteloos

Wat is ENUM?
ENUM is een voor Nederland nieuwe technologie. Het verbindt de wereld van de telefonie met die van internet. Dat gaat onze manier om met elkaar in contact te komen sterk veranderen. Het grote verschil is dat nu de afzender nog het communicatiemiddel kiest. Straks bepaalt u als ontvanger hoe u het liefst benaderd wil worden. 18 Juni a.s. vindt de kick-off plaats van het ENUM Innovatieplatform Nederland dat in Nederland de uitrol van openbare user ('Public User') ENUM in Nederland gaat faciliteren.

ENUM InnovatiePlatform Nederland
Het opstarten van het ENUM Innovatieplatform volgt op de recente overdracht van het beheer van de Nederlandse openbare User ENUM zone door het Ministerie van Economische Zaken naar ENUM NL (Stichting ENUM Nederland). Voor het beheer van de Nederlandse openbare user ENUM zone is in maart een convenant afgesloten tussen de Minister van Economische Zaken en ENUM NL. Het ENUM Innovatieplatform heeft tot doel de operationalisering van ENUM in Nederland te begeleiden. ENUM Innovatieplatform Nederland wordt gefaciliteerd door ECP.NL (Platform voor eNederland), ISOC (Internet Society Nederland) en ENUM NL. Het Platform is opgezet met het doel alle belanghebbenden en geïnteresseerden (o.a. Registrars, Telecom en Internet hardware, Software en Dienstverlening, Internet en Application Service Providers, Onderzoeksinstellingen, Eindgebruikers, Overheid en Toezichthouders) binnen het Public User ENUM domein in Nederland betrekken in de totstandkoming van een degelijk beleid, technische basis en toepassingen.

Op 18 juni willen we u betrekken bij het Platform door u een kijkje te geven in de werkwijze, planning, thema's, etc. van het Platform en de verhouding ten opzichte van ENUM NL (beheerder ENUM domein).

Kansen voor Nederland
ENUM is nog slechts in een beperkt aantal landen operationeel, en in veel meer landen draaien pilots. Deze vroege start biedt het Nederlandse bedrijfsleven dé kans om innovatieve toepassingen te ontwikkelen en internationaal voorop te lopen in deze ontwikkeling.