Gemeente Lelystad

Voormalig tuincentrum biedt ruimte voor acht vrijstaande woningen

Op de locatie van voormalig tuincentrum Smits in de wijk Karveel kunnen circa acht vrijstaande woningen worden ontwikkeld. Het voorontwerpbestemmingsplan Boeier-Karveel houdt hier rekening mee.

Ter inzage

Het college van Lelystad heeft het plan opgesteld en in procedure gebracht. Vanaf maandag 18 juni ligt het plan ter inzage en kunnen mensen een inspraakreactie indienen.

Voorontwerpbestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan Karveel-Boeier past in de verplichting van elke gemeente om bestemmingsplannen eens per 10 jaar te herzien. De gemeente Lelystad is met een inhaalslag bezig om alle bestaande bestemmingsplannen te actualiseren. In het plan voor Boeier-Karveel verandert weinig. Binnen bepaalde marges is uitbreiding van bebouwing mogelijk, bijvoorbeeld het bouwen van bijgebouwen bij woningen of het uitbreiden van een schoolgebouw.

Wijzigingsbevoegdheid

Voor het veranderen van de bestemming tuincentrum in wonen is in het voorontwerpbestemmingsplan een zogenoemde wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Dat betekent dat het college zodra de plannen voor herontwikkeling duidelijk zijn, het college de bestemming mag aanpassen. Op dit moment heeft de eigenaar van de grond nog geen plan daarvoor ingediend.

De voorschriften in het bestemmingsplan voor woonbebouwing sluiten aan bij andere geactualiseerde of nog te actualiseren bestemmingsplannen in de bestaande stad. Zo ontstaat er rechtsgelijkheid, omdat de mogelijkheden voor woninguitbreiding in alle wijken gelijk zijn.

Bestemmingsplan digitaal

Het voorontwerpbestemmingsplan Karveel-Boeier is vanaf 18 juni ook digitaal raadpleegbaar op deze website (onder Wonen en Bouwen).
---